Europa League

Zi libera in scolile din Bucuresti la finala Europa League

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea ca 9 mai, când are loc Finala Ligii Europa, sa fie zi libera în scolile din Bucuresti, solicitarea fiind transmisa Inspectoratului Scolar si Ministerului Educatiei.
"Am cerut, astazi (vineri, n.r.), ministrului învatamântului si Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti sa declare data de 9 mai zi libera pentru toate unitatile de învatamânt din Capitala. Urmam modelul organizarii în Bucuresti a summit-ului NATO, ne luam toate masurile pentru ca sosirea celor câteva zeci de mii de turisti sa nu blocheze Bucurestiul", a declarat Sorin Oprescu.

Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao, este programata la 9 mai, de la ora 21.45, pe Arena Nationala.

Ministerul Administratiei si Internelor estimeaza ca, pentru Finala Ligii Europa vor veni la Bucuresti aproximativ 20.000 de suporteri spanioli.

Potrivit lui Sorin Oprescu, se estimeaza ocuparea tuturor celor 55.000 de locuri ale stadionului la Finala Ligii Europa, urmând sa fie prezenti reprezentanti ai diverselor organizatii din Europa si din lume.

Organizarea la Bucuresti a Ligii Europa va genera între 30 si 40 de mii de turisti si va aduce încasari de 30 de milioane de euro, cele mai multe dintre acestea fiind în domeniile turismului si alimentatiei publice, potrivit presedintelui Federatiei Române de Fotbal, Mircea Sandu.

Peste 5.000 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) vor actiona punctual, suplimentar fata de dispozitivul curent, pentru asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului rutier, prevenirea incendiilor si interventia în situatii de urgenta la finala Europa League din 9 mai.

Astfel, pe durata meciului, vor fi angrenati 2.900 de politisti, 1.600 de jandarmi, 700 de pompieri si 100 de politisti de frontiera.

"De asemenea, având în vederea complexitatea acestui eveniment sportiv, s-a stabilit suplimentarea efectivelor M.A.I. din Bucuresti cu 500 de studenti ai Academiei de Politie «Alexandru Ioan Cuza», precum si cu 500 de angajati din unitatile teritoriale", a precizat MAI.

Efectivele MAI vor asigura masuri specifice de ordine si siguranta publica în zona aeroporturilor, punctelor de frontiera, pe traseele de deplasare si în apropierea locurilor de cazare ale suporterilor, în zonele turistice si de agrement, precum si pe caile de afluire/defluire spre si de la stadion

Potrivit presedintelui Federatiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, vor fi doua zone pentru fani, una în Piata Constitutiei si cealalta în Piata George Enescu.

De asemenea, va fi modificat si programul mijloacelor de transport în comun, iar pentru siguranta persoanelor, ISU, SMURD si Serviciul de Ambulanta Bucuresti îsi vor suplimenta efectivele.

Majoritatea suporterilor celor doua echipe calificate în ultimul act al competitiei vor veni la Bucuresti în 9 mai. Acestia vor fi preluati cu mijloacele de transport în comun de la aeroport la stadion, de unde cu alte autocare vor fi dusi spre zonele speciale pentru suporteri din Piata George Enescu si Piata Constitutiei, iar cu trei ore înainte de meci vor fi adusi la stadion, spunea Mircea Sandu.

Mediafax


Zi libera in scolile din Bucuresti la finala Europa League