Europa League

Athletic Bilbao din nou intr-o semifinala europeana dupa 35 de ani. Spania cu cel putin o echipa in finala de la Bucuresti

Formatia basca Athletic Bilbao s-a calificat, joi seara, in semifinalele Ligii Europa dupa ce a remizat pe teren propriu, scor 2-2, cu echipa germana Schalke 04. In tur a fost 4-2 pentru Bilbao.
Condusi de fiecare data in urma reusitelor semnate de Huntelaar (28') si Raul Gonzalez (52'), bascii au gasit puterea si inspiratia de a revenit.

Ibai Gomez a facut 1-1 cu un sut spectaculos la coltul lung cand mai erau patru minute pana la pauza, iar Susaeta a egalat la doi in minutul 55.

Prin golul marcat in debutul reprizei secunde atacantul spaniol Raul Gonzalez a ajuns la cota 76 de reusite in competitiile europene .

Atacantul roman Ciprian Marica a inceput meciul ca rezerva, dar a intrat in teren in minutul 62 in locul lui Obasi.

Ultima prezenta a bascilor de la Athletic Bilbao in semifinalele unei competitii europene a avut loc in urma cu 35 de ani.

Spania de altfel va avea nu mai putin de trei echipe in penultimul act al Ligii Europa, iar o formatie iberica va ajunge sigur in finala de pe National Arena din Bucuresti.

Singura echipa care poate impiedica o finala suta la suta spaniola este Sporting Lisabona, echipa care s-a calificat in dauna ucrainenilor de la Metalist Harkov dupa 2-1 pe teren propriu si un 1-1 chinuit in deplasare.

Valencia a intors soarta calificarii cu olandezii de la AZ Alkmaar pe Mestalla unde s-au impus cu un categoric 4-0. In tur fusese 2-1 pentru batavi.

Adversara liliecilor din semifinale va fi Atletico Madrid, formatie care a eliminat cu un dublu 2-1 pe nemtii de la Hannover 96.

Spania are din nou trei echipe in semifinalele Ligii Europa dupa sezonul 2006/2007 cand FC Sevilla, Osasuna si Espanyol Barcelona se calificau in penultimul act. De altfel finala avea sa fie disputata intre Sevilla si Espanyol pe Hampden Park din Glasgow, iar andaluzii obtineau trofeul pus in joc.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Athletic Bilbao din nou intr-o semifinala europeana dupa 35 de ani. Spania cu cel putin o echipa in finala de la Bucuresti