Europa League

Vaslui castiga cu Sporting Lisabona si ramane in carti pentru primavara europeana

La capatul a 90 de minute in care s-au luptat exemplar pentru fiecare balon, jucatorii pregatiti de Viorel Hizo au ridicat bratele, joi searam, pentru a celebra prima victorie din faza grupelor Ligii Europa. FC Vaslui s-a impus cu 1-0 in fata titratei Sporting Lisabona, unicul gol al meciului de la Piatra Neamt fiind marcat de Zmeu in prima repriza. Iata clasamentul actualizat din grupa Vasluiului. Meciul dintre Vaslui si Sporting Lisabona a fost in direct pe Onlinesport.ro
Vasluienii au avut mai mult initiativa in debutul meciului, dar prima faza periculoasa de poarta a aparut tarziu in minutul 22.

Milanov a patruns pe dreapta si a centrat in careu pentru reluarea cu capul a lui Adailton, insa brazilianul a trimis peste transversala.

Gazdele au prins mai mult curaj si Neagu a ratat o buna sansa in minutul 25. Lansat in partea dreapta, acesta s-a grabit si a sutat mult peste poarta spre nemultumirea lui Milisavljevic care venise in sprijin.

Unicul gol al meciului avea sa fie marcat in minutul 30 in urma unei faze fixe. Adailton a obtinut un corner si Zmeu a trimis pentru 1-0 cu un sut din sase metri. Balonul a fost centrat in fata portii, fundasul Papp a urcat pentru a face un paravan si Zmeu a reluat fara speranta pentru Marcelo.

Oaspetii au iesit mai mult la joc dupa primirea golului si Matias Fernandez i-a dat mari emotii lui Cerniauskas in minutul 35 cu un sut din lovitura libera. Mingea a muscat din gazon si portarul lituanian a respins cu dificultate.

Prima repriza s-a incheiat cu o mare ocazie in dreptul vasluienilor. Adailton a sprintat pe partea stanga si a centrat in fata portii pentru reluarea lui Bello. Aflat in alergare atacantul nigerian a lovit impresic balonul.

Antrenorul lui Sporting si-a pierdut rabdarea cu bulgarul Valeri Bojinov pe care l-a lasat in pauza la cabine, in locul sau introducandu-l pe olandezul Van Wolswinkel.

Intentiile ofensive ale lusitanilor s-au simtit inca din debutul partii secunde, oaspetii arenei din Piatra Neamt fiind tot mai prezenti in atac.

Cu toate acestea, in minutul 48, Adailton si Bello au fost din nou protagonistii unei importante ocazii de gol pentru Vaslui. Sutul lui Belo a fost blocat de portarul Marcelo si venit din spate Adailton nu a reusit sa reia in poarta.

Dupa minutul 60 vasluienii au facut pasul inapoi si Sporting a dominat jocul. Presiunea oaspetilor a ramas fara rezultat pe tabela, iar jucatorii lui Hizo au gestionat bine minutele ramase pana la final.

Milanov a fost un adevarat argint viu pe flancul drept, iar intrarea lui Costin in locul lui Pavlovic a dat siguranta la centrul terenului.

FC Vaslui acumuleaza 5 puncte si urmeaza sa transeze ecuatia calificarii in saisprezecimi in meciul direct cu Lazio.

FC Vaslui: Cerniauskas - Milanov, Papp, Farkas, Milisavljevici - Zmeu, Pavlovici (R. Costin '79) - Neagu (Jovanovici '42), Adailton, Sânmartean (Gheorghiu '89) - Y. Bello. Antrenor: Viorel Hizo.

Sporting Lisabona: Marcelo - Pereirinha, Carrico, Rodriguez, Evaldo - Rinaudo (Santos '12) - Carrillo, Fernandez (Rubio '65), Schaars, Capel - Bojinov (Van Wolfswinkel '46). Antrenor: Domingos Paciencia.

Cartonase galbene: Papp '41, Sânmartean '56, Milanov '90+2 / Carillo '28, Rubio '90+3

Onlinesport: Dumitru Stircu


Vaslui castiga cu Sporting Lisabona si ramane in carti pentru primavara europeana