Europa League

Lazio Roma - FC Vaslui 2-2

E ceva ce arata prea frumos si neverosimil ca sa nu apara mare in titlu: Lazio Roma - FC Vaslui 2-2. Un rezultat mare pentru FC Vaslui la debutul in grupele Ligii Europa. Formatia lui Viorel Hizo a terminat la egalitate, in deplasare, cu puternica Lazio Roma. Meciul s-a incheiat 2-2, dar vasluienii au condus cu 2-1 din minutul 63, cand au ramas cu un jucator in plus pe teren. Meciul a fost in direct pe Onlinesport.ro
Cele doua echipe au trecut rapid peste faza de tatonare si s-au angajat intr-o disputa deschisa. Incurajati de un public deloc numeros, dar extrem de activ, lazialii au pus presiune la poarta lui Cerniauskas, care insa a aratat ca este intr-o zi mare.

Portarul lituanian a intervenit salvator in minutul 16, cand a respins sutul lui Gonzalez intr-o faza limita pentru echipa lui Hizo.

Lituanianul s-a dovedit a fi o data in plus ingerul pazitor al vasluienilor in minutul 20, cand a respins cu un reflex fabulos devierea lui Rocchi din sase metri. Cisse l-a depasit in viteza pe Farkas in flancul drept si a pasat in gura portii pentru reluarea celuilalt atacant din primul 11 lazial.

Rocchi s-a revansat in minutul 33, cand a scos lovitura de la 11 metri din care Lazio a deschis scorul. Atacantul italian a cazut in duel cu Balaur, iar francezul Cisse a indeplinit o simpla formalitate de la punctul cu var.

Vasluiul a iesit cu alta atitudine de la cabine si jucatorii echipati in galben complet au inceput sa puna probleme in jumatatea adversa.

Mai intai Adailton a irosit o buna oportunitate de a marca, cand a trimis mult peste poarta in minutul 52 dintr-o lovitura libera de la 17 metri.

Gazdele au replicat trei minute mai tarziu prin Gonzalez a carui lovitura de cap a fost retinuta de Cerniauskas.

Vaslui a restabilit in cele din urma egalitatea in minutul 60 prin Wesley Lopes, care s-a inaltat in centrul careul advers si a trimis cu capul in poarta lui Marchetti.

Momentul bun a continuat pentru echipa lui Hizo si dupa alte trei minute Temwanjera a obtinut o lovitura de la 11 metri in duel cu Zauri.

Aflat in postura de ultim aparator, jucatorul lazial a primit direct cartonasul galben si a luat drumul vestiarelor.

Acelasi Wesley a executat magistral in stanga lui Marchetti si Vaslui prelua conducerea pe tabela.

Gazdele au fortat egalarea si, in pofida jucatorului in minus, au impins jocul spre poarta lui Cerniauskas. Dintr-o astfel de faza ofensiva a iesit golul de 2-2.

O centrarea de pe dreapta l-a gasit pe Sculli in marginea careului mic si jucatorul lazial a reluat cu capul la coltul scurt de langa neatentul Milanov.

Sanmartean ar fi putut aduce din nou Vasluiul in avantaj, insa sutul sau din minutul 84 a trecut putin pe langa poarta.

Gazdele au trecut si ele pe langa golul victoriei in minutul 89, cand Kozak a reluat cu capul in transversala din doar cativa metri la o balbaiala a lui Cerniauskas.

În cealalta partida din aceasta grupa, Sporting Lisabona a învins, în deplasare, cu scorul de 2-0, pe FC Zurich.

Lazio: Marchetti - Zauri, Diakite, Dias, Lulici - Gonzalez (Konko '81), Ledesma, Matuzalem, Sculli (Hernanes '80) - Cisse, Rocchi (Kozak '67). Antrenor: Edoardo Reja.

FC Vaslui: Cerniauskas - Milanov, Balaur, Farkas, Milisavljevici - Zmeu (R. Costin '86), Pavlovici - Adailton (Buhaescu '90+2), Wesley, Sânmartean - Temwanjera (Yerro Bello '77). Antrenor: Viorel Hizo.

Cartonase galbene: Gonzalez '6, Ledesma '61, Matuzalem '65, Kozak '79 / Temwanjera '4, Balaur '34, Yero Bello '83

Cartonas rosu: Zauri '62

Partida a fost arbitrata de olandezul Eric Braamhaar.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Lazio Roma - FC Vaslui 2-2