Europa League

Presa portugheza: "Arbitrul l-a iertat pe Sapunaru de al doilea cartonas galben"

Cotidianul Mais Futebol noteaza ca arbitrul Carlos Velasco Carballo l-a iertat pe românul Cristian Sapunaru de la doilea cartonas galben, care ar fi dus la eliminarea fundasului echipei FC Porto, miercuri seara, în repriza secunda a finalei Ligii Europa, cu Sporting Braga, scor 1-0.
"Sapunaru a scapat de o eliminare care ar fi putut compromite strategia FC Porto. A primit primul cartonas galben în minutul 49, dupa un fault necesar asupra lui Paulo Cesar, iar în minutul 71 a avut o interventie la Silvio. Arbitrul l-a iertat de al doilea cartonas, decizie întâmpinata cu proteste de echipa adversa. Justificate, cu siguranta", scrie jurnalul portughez.

Cotidianul spaniol As scrie, de asemenea, ca "Velasco Carballo l-a iertat pe Sapunaru de al doilea galben". "În minutul 72 al întâlnirii, arbitrul spaniol a gresit neeliminându-l pe fundasul echipei FC Porto, când acesta a oprit un contraatac al celor de la Braga printr-un fault tactic la Silvio", mentioneaza As.

Francezii de la La Voix des Sports considera ca Sapunaru a avut o evolutie buna, însa ar fi putut sa fie eliminat în repriza a doua. "A comis un fault care l-ar fi putut costa al doilea cartonas galben, însa românul a tinut bine culoarul sau", scrie sursa citata, care l-a notat pe Cristian Sapunaru cu 4,5.

Revista SoFoot noteaza, în editia electronica, ca arbitrul "l-a iertat pe Sapunaru", vinovat de un "al doilea fault evident dupa un prim cartonas galben".

"Sapunaru ar fi trebuit fara îndoiala sa primeasca al doilea cartonas galben, în minutul 71", mentioneaza si belgienii de la 7sur7.be.

Formatia FC Porto, cu fundasul român Cristian Sapunaru integralist, a câstigat Liga Europa, dupa ce a învins, miercuri, pe Dublin Arena, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa portugheza Sporting Braga, în finala competitiei.

Mediafax



Presa portugheza: "Arbitrul l-a iertat pe Sapunaru de al doilea cartonas galben"