Europa League

Asa am trait: Neftchi Baku-FC Vaslui 2-1, in Cupa Intertoto

Ati urmarit sambata seara, in direct pe Onlinesport, debutul echipei FC Vaslui in cupele europene, elevii lui Viorel Hizo intalnind in deplasare pe Neftchi Baku din Azerbaidjan, in prima mansa a turului III. Gazdele s-au impus cu 2-1 (1-1) la capatul unui meci foarte disputat.
FINAL de partida. Neftchi Baku invinge pe FC Vaslui cu 2-1 in prima mansa a turului III din Cupa UEFA-Intertoto.

88' GOL Neftchi Baku: Sadigov inscrie cu un sut sub transversala de la 16 metri.

87' Kruglov centreaza periculos in fata portii vasluiene, dar mingea este trimisa spre centrul terenului.

82' Reprezentanta Romaniei rezista cu bine in fata presiunii azerilor, Kuchak respingand sutul in forta al lui Adamia.

70' Schimbare la Vaslui: intra Markovic in locul lui Burdujan.

67' Cartonas galben primit de Silviu Balace si, cum acesta era al doilea pentru jucatorul vasluian, echipa lui Viorel Hizo ramane in zece jucatori.

66' Mare ocazie pentru FC Vaslui, Burdujan sutand in bara portii lui Michovich.

64' Schimbare la FC Vaslui: intra Gheorghiu in locul lui Aliuta.

57' Sadigov rateaza o mare ocazie de gol, pe fondul unei greseli in apararea vasluiana. Moldovenii replica pe contraatac prin Ljubinkovic, dar acesta rateaza centrarea pentru Temwanjera.

55' Burdujan trimite pentru Ghencev in marginea careului azer, dar mingea iese in afara terenului de joc. FC Vaslui controleaza jocul in aceasta repriza secunda.

51' Cursa a lui Buhus pe partea stanga, ramasa in cele din urma fara rezultat.

49' Ocazie importanta a gazdelor prin Danchev, acesta ratand de putin tinta dupa centrarea lui Gerasimyuk.

20:05 A inceput repriza secunda.

Neftchi: Michovich, Sadigov, Allakhverdiev, Olifer, Chertoganov, Sadigov, Kruglov, Bayramov, Adamia, Gerasimyuk, Davchev. Antrenor: Anatoliy Demyanenko.

Vaslui: Kuchak, Ghenchev, Burdujan, Aliuta, Buhus, Balache, Temvanera, Lyubinkovic, Ndoye, Canu, Munteanu. Antrenor: Viorel Hizo.

PAUZA la Baku. Dupa primele 45 de minte Neftchi Baku si FC Vaslui se afla la egalitate, scor 1-1, dupa reusitele semnate de Gerasymyuk (min.28), si respectiv Gencev (min.29)

45' Prima repriza este prelungita cu un minut.

44' Sansa buna de gol pentru gazde, estonianul Dmitri Kruglov patrunzand impetuos pe partea dreapta. Defensiva vasluiana a respins in corner in ultimul moment.

35' Temwanjera este faultat in partea stanga si FC Vaslui are o buna sansa in jumatatea adversa. Aliuta executa inalt in careu, dar portarul lui Neftchi retine fara probleme.

32' Faza a ramas fara rezultat si vasluienii reiau atacurile pozitionale, fara insa a se apropia prea mult de poarta lui Neftchi.

31' Lovitura libera periculoasa pentru gazde din coltul careului mare, cel care a faultat fiind Buhus.

29' GOL FC Vaslui: A marcat Ghencev.

29' Jucatorii vasluieni incearca sa replice imediat printr-un atac pozitional, dar pe langa apararea aglomerata a echipierilor de la Neftchi, reprzentanta Romaniei in Intertoto trebuie sa faca fata si galagiosului public azer.

27' GOL Neftchi Baku: Presiunea gazdelor a dat rezultate si echipa din Azerbaidjan deschide scorul prin reusita ucraineanului Oleg Gerasymyuk.

24' Vasluiul lui Hizo iese din propria jumatate cu pase scurte pe jos. N'Doye combina cu Aliuta, dar mijlocasul inregimentat in aceasta vara de FC Vaslui pierde mingea si gazdele revin in atac.

20' Mare ocazie pentru gazde la patrunderea pe stanga a numarului 11. Creste presiunea la poarta vasluiana, pe fondul unei atmosfere incendiare in tribunele stadionului Tofig Bakhramov.

15' Dupa un prim sfert de ora sufocant, elevii lui Viorel Hizo au echilibrat jocul, iesind cu mingea jos din defensiva in incercarea de a construi periculos prin coordonatorul Aliuta.

10' Continua presiunea gazdelor, care ataca pozitional spre entuziasmul energicului public din tribune. Defensiva vasluiana rezista bine iuresului de inceput al gazdelor.

7' Lovitura libera penru FC Vaslui executat de Marian Aliuta, dar faza ramane fara rezultat si gazdele revin in atac.

5' Inceput alert de partida, gazdele presand in jumatatea formatiei pregatite de Viorel Hizo.

19:00 A inceput meciul!


Jocul dintre cele doua formatii va incepe la ora locala 21 (n.r.-doua ore mai devreme in Romania) si se va disputa pe stadionul Tofig Bakhramov, arena cu o capacitate de 30.000 de locuri.

De trei ori campioana a Azerbaidjanului in perioada post-sovietica (1992, 1996, 1997, 2004 si 2005), Neftchi Baku a incheiat pe locul trei in sezonul 2007/08.

Fondata in 1937 si avand in spatele sustinerea companiei nationale de extragere si prelucrare a petrolului din Baku, echipa Neftchi are in componenta un jucator brazilian (Jose Carlos), doi gruzini (Georgi Chelidze si Georgi Adamia), doi bulgari (Marcho Dafchev si Svetoslav Stefanov), doi ucraineni (Oleg Herasymyuk si Volodymyr Olefir), un sarb (Vladimir Micovic), un estonian (Dmitri Kruglov) si un turkmen (Nazar Bayramov).

Antrenorul echipei este ucraineanul Anatoli Demyanenko, fost tehnician al cunoscutei Dinamo Kiev intre 2005 si 2007.

In editia din 2008 a Cupei UEFA-Intertoto, Neftchi Baku a eliminat pe FC Nitra (Slovacia), cu 3-1 si 0-2, si pe Germinal Beerschot (Belgia), cu 1-0 si 1-1.

Onlinesport



Asa am trait: Neftchi Baku-FC Vaslui 2-1, in Cupa Intertoto