Champions League

Barcelona merge in a cincea semifinala consecutiva de Liga Campionilor

Campioana FC Barcelona continua cursa pentru apararea trofeului in Liga Campionilor, dupa ce a invins pe AC Milan, scor 3-1, in mansa retur a sferturilor de finala. Primele doua goluri ale formatiei blaugrana au fost marcate din penalty de Messi, care a devenit astfel cel mai bun marcator din istorie intr-un sezon de Liga Campionilor. Nocerino a aprins sperantele Milanului cu golul de 1-1, insa Iniesta a inchis tabela in partea secunda. Meciul a fost in direct pe Onlinesport.ro
Cele doua echipe au trecut rapid peste faza de tatonare si in minutul 2 Messi l-a pus in pozitie de sut pe Iniesta. Eroul Spaniei in finala Cupei Mondiale din 2010 a ratat insa de putin cadrul portii.

Milan a reactionat imediat prin Ibrahimovic, fostul echipieri al Barcelonei fiind blocat in ultimul moment de interventia lui Pique.

Lui Messi nu i-au trebuit decat cinci minute pentru a iesi la rampa. Decarul Barcelonei a luat o faza pe cont propriu si a sutat pe centrul portii in bratele lui Abbiati.

Un minut mai tarziu acelasi Messi primea o pasa in interiorul careului, il depasea usor pe Nesta si suta putin pe langa poarta italiana.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 11, cand Messi a transformat magistral un penalty obtinut tot de el. A fost intr-o prima faza un contraatac al gazdelor purtat de Messi si Xavi. Balonul a fost recuperat de Milan, insa Messi l-a pacalit pe Antonini care a faultat in propria suprafata de pedeapsa.

Prin golul marcat din penalty, Messi devenea primul jucator din istoria competitiei cu 25 de goluri inscrise in faza eliminatorie.

Milan a restabilit egalitatea in minutul 32, cand Nocerino a scapat nemarcat in partea dreapta si a marcat primul sau gol in Liga Campionilor.

Barcelona s-a napustit la poarta lui Abbiati care a avut o interventie salutara in minutul 36, cand a respins in lateral sutul lui Xavi din marginea careului.

Bucuria campioanei Italiei nu a durat decat noua minute, pana cand centralul olandez al intalnirii a dictat din nou lovitura de la 11 metri. Daca la primul penalty faultul lui Antonini a fost indiscutabil, de aceasta data Nesta si Busquets s-au tinut reciproc la un corner, faza care de multe ori in fotbal a ramas fara urmari.

Messi a executat si l-a invins pe Abbiati fara emotii, iar Barcelona revenea in avantaj in urma unui joc sters in comparatie cu cele aratate in trecutul nu foarte indepartat.

Barcelona a inchis definitiv ecuatia calificarii in minutul 54, cand Messi l-a servit ideal pe Iniesta, iar spaniolul a indeplinit o simpla formalitate singur cu Abbiati in sase metri.

Milanezii s-au stins treptat dupa primirea golului si pana la final nu au mai reusit sa ameninte poarta lui Valdes. De remarcat doar revenirea in joc a lui Pato, atacant brazilian care insa era nevoit sa paraseasca terenul accidentat dupa doar 14 minute.

FC Barcelona: Victor Valdes - Dani Alves, Mascherano, Pique (Adriano '75), Puyol - Xavi (Thiago Alcantara '63), Busquets, Fabregas (Keita '78) - Cuenca, Messi, Iniesta. Antrenor: Josep Guardiola.

AC Milan: Abbiati - Abate, Nesta, Mexes, Antonini - Nocerino, Ambrosini, Seedorf (Aquilani '61) - Boateng (Pato '69, Maxi Lopez '83) - Robinho, Ibrahimovici. Antrenor: Massimiliano Allegri.

Cartonase galbene: Antonini '10, Nesta '40, Seedorf '41, Robinho '76, Mexes '90, Maxi Lopez '90+1, Nocerino '90+3 / Mascherano '66, Cuenca '86.

Arbitri: Bjorn Kuipers (central) - Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (asistenti) - Pol van Boekel, Richard Liesveld (asistenti suplimentari) - Bas Nijhuis (rezerva) - toti Olanda.

FC Barcelona va întâlni, în semifinalele Ligii Campionilor, învingatoarea partidei Chelsea Londra (Anglia) - Benfica Lisabona (Portugalia).

Onlinesport: Dumitru Stircu


Barcelona merge in a cincea semifinala consecutiva de Liga Campionilor