Champions League

Apoel Nicosia in fata testului de foc cu Real Madrid

De aceasta data in fata cipriotilor se va afla Real Madrid, legendara echipa a Europei care conduce in prezent La Liga din Spania si care dispune de o forta ofensiva de invidiat.
Prima echipa cipriota ajunsa in sferturile de finala ale unei competitii continentale si-a obtinut dreptul de a evolua intre primele opt dupa o mansa retur formidabila cu Olympique Lyon.

Dupa 0-1 in Franta, Apoel a castigat acasa cu acelasi scor si a impins meciul in prelungiri pentru a se impune la loviturile de departajare.

Real Madrid a ajuns in Insula Afroditei cu un record impresionant, castigand sapte din cele opt meciuri disputate pana acum in Liga Campionilor. Singura sincopa a ibericilor a venit in mansa tur a optimilor, cand TSKA Moscova a reusit un egal nesperat pe teren propriu.

Mai mult decat atat, Jose Mourinho are un record de suta la suta in aceasta faza a competitiei, calificandu-se de fiecare data in semifinale cu FC Porto (2004), Chelsea FC (2005, 2007), Internazionale Milano (2010) si Real Madrid in urma cu un an.

Apoel nu a castigat niciodata in fata echipelor spaniole in zece meciuri diferite, obtinand cinci remize si suferind alte cinci infrangeri. Cipriotii s-au dovedit greu de invins pe teren propriu, unde au scos patru egaluri. Doar Real Mallorca s-a impus in fata lui Apoel cu 2-1 in sezonul 2003/2004 al Cupei UEFA.

Real Madrid nu poate conta la meciul de marti seara pe Ricardo Carvalho, Callejon si Angel Di Maria, in timp ce Apoel Nicosia va fi lipsita de aportul lui Gustavo Manduca, suspendat, si al portarului Panos Constantinou, care a suferit o interventie chirurgicala la ligamente.

Onlinesport


Apoel Nicosia in fata testului de foc cu Real Madrid