Champions League

Messi reuseste prima 'manita' din istoria Ligii Campionilor

Argentinianul Lionel Messi a scris, miercuri seara, o noua fila de istorie in Liga Campionilor, devenind primul jucator care marcheaza cinci goluri intr-un singur meci.
Decarul Barcelonei a punctat de cinci ori in poarta lui Bayer Leverkusen in meciul retur al intalnirii din optimile de finala ale Ligii Campionilor.

Messi a perforat poarta lui Leno in minutele 24, 43, 50, 59 si 85. La doua dintre reusite Messi a ridicat mingea spectaculos peste portarul advers.

Argentinianul a ajuns cu golurile de miercuri seara la cota 12 reusite in actualul sezon de Liga Campionilor.

Neinvinsa pe Camp Nou din 11 septembrie 2010, mai precis de 49 de partide, Barcelona a fost tinuta in sah de Leverkusen doar 25 de minute, timp in care portarul Leno s-a opus in doua randuri deschiderii scorului.

Messi a inceput festivalul de goluri in minutul 26, cand a plecat de la limita offside-ului si a ajuns ideal la intalnirea cu balonul trimis de Xavi. Argentinianul a scapat singur cu Leno si a trimis elegant peste acesta.

Cu doua minute inaintea pauzei Messi marca din nou. A fost patrunderea lui Iniesta, care a trimis in dreapta pentru decarul Barcelonei, iar Messi a patruns la 16 metri paralel cu linia portii inaintea de a trimite plasat la coltul scurt.

La cinci minute dupa pauza tabela se modifica din nou si Messi isi desavarsea hattrick-ul cu un nou lob peste un Leno care nu a invatat nimic din faza primului gol. De remarcat la aceasta faza si pasa de geniu a lui Fabregas, dar si preluarea superba a lui Messi.

Intrat in teren in locul lui Keita, tanarul Tello a marcat primul sau gol in Liga Campionilor la chiar prima atingere de balon.

Trei minute mai tarziu, in minutul 59 mai exact, Messi isi trecea in cont golul cu numarul patru profitand de o eroare in lant a defensivei germane.

Tello a facut 5-0 in minutul 63 cu un sut din partea stanga a careului, mingea fiind deviata in propria poarta de Leno.

Recitalul golurilor lui Messi avea sa fie incheiat de in minutul 85 cu un sut din marginea careului plasat chiar langa bara.

Tello a marcat in finalul partidei sansa golului de 8-0, fiind blocat de Leno, pentru ca la faza imediat urmatoare Bellarami sa marcheze golul de onoare pentru 'farmacisti'.

Barcelona s-a calificat in sferturi cu scorul general de 10-2, recordul la acest capitol fiind in continuare detinut de Bayern Munchen, dupa 12-1 cu Sporting Lisabona.

Infrangerea incasata de Bayer Leverkusen este cea mai grea suferita de o echipa germana in istoria de 20 de ani a Ligii Campionilor in actualul format. Werder Bremen a pierdut de doua ori in acest interval la o diferenta de cinci goluri.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Messi reuseste prima 'manita' din istoria Ligii Campionilor