Champions League

Arsenal a murit frumos: 3-0 cu Milan in returul de pe Emirates

Dupa 4-0 in favoarea rosonerilor in mansa tur a confruntarii cu Arsenal, putini au fost cei care au mai sperat intr-o revenire a tunarilor. Minunea insa a prins contur in primele 45 de minute ale meciului de pe Emirates, cand Arsenal a marcat de trei ori in fata unui Milan sters. Campioana Italiei a strans randurile in partea secunda si a reusit sa tina de rezultat, in contextul in care ambele echipe au ratat ocazii monumentale care ar fi putut inclina decisiv balanta. Milan s-a calificat in sferturile de finala cu 4-3 la general. Meciul de la Londra a fost in direct pe Onlinesport.ro
Meciul a inceput tare cu actiuni in viteza la ambele porti. Mai periculosi au fost jucatorii pregatiti de Arsene Wenger, care si-au masat adversarii in propriul careu cu doua cornere consecutive.

La a doua dintre loviturile de colt s-a produs si deschiderea scorului. Abate si-a scapat omul din marcaj si Koscielny a marcat cu o lovitura de cap din sase metri.

Milan a iesit mai mult la joc dupa primirea golului, dar ocaziile de poarta au apartitnut in continuare tot gazdelor.

Asa s-a intamplat in minutul 19 cand Van Persie a preluat in afara careului si l-a intins pe Abbiati cu un sut ce cauta vinclul.

Gluma s-a ingrosat pentru Milan in minutul 26, cand Silva a gresit flagrant in propriul careu, punandu-i pe sut mingea lui Rosicky. Cehul a speculat fara sa stea pe ganduri sansa ivita si l-a executat pe Abbiati cu un sut la coltul scurt.

Arsenal a ramas periculoasa chiar si la 2-0, iar in minutul 43 insistentele gazdelor au dat din nou rezultat. Chamberlain a patruns in viteza in suprafata de pedeapsa, unde a fost prins ca intr-un cleste de Nocerino si Mesbah.

Arbitrul sloven Damir Skomina a indicat punctul cu var de la 11 metri, iar Van Persie a transformat cu siguranta in stanga lui Abbiati.

Milan ar fi putut indulci o repriza de cosmar in minutul 45, cand 'micul faraon' El Shaarawy a scapat pe dreapta, dar a sutat slab pe langa poarta tunarilor.

Condusa doar pentru a doua oara in istorie cu 3-0 dupa prima repriza a unui meci de Liga Campionilor, Milan a inceput mai bine partea secunda si a presat in jumatatea adversa.

Campioana Italiei a avut o sansa buna de a pune in pericol poarta lui Arsenal in minutul 57, insa Emanuelson a trimis peste transversala din lovitura libera.

Arsenal putea marca pentru 4-0 doua minute mai tarziu cand Gervinho a scapat pe contraatac in partea stanga, insa Abbiati a avut doua interventii incredibile.

Mai intai a respins cu piciorul sutul ivorianului, pentru ca in secunda urmatoare sa retina mingea din fata unui Van Persie ce statea la panda in sase metri.

Extrem de sters pe intreaga durata a meciului, Ibrahimovic a iesit la rampa in minutul 76, cand a luat o faza pe cont propriu si a sutat violent pe poarta. Szcsesny a respins cu dificultate in fata.

Un minut mai tarziu portarul polonez intervenea din nou salvator la reluarea cu exteriorul a lui Nocerino. Mijlocasul italian nu a reusit astfel sa reia decisiv din sase metri semnand una dintre cele mai mari ocazii ale meciului.

Milan a fost echipa mai proaspata in final si vulpoiul Ibrahimovic a hartuit in permanenta apararea lui Arsenal, fara insa a reusi marcarea golului izbavitor.

Emotiile gruparii italiene s-au risipit la ultimul fluier al centralului sloven si trupa lui Allegri merge in sferturi dupa un meci chinuitor pe Emirates.

Arsenal: Szczesny - Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs - Song, Oxlade-Chamberlain (Chamakh '75), Rosicky - Walcott (Park Ju-Young '84), Van Persie, Gervinho. Antrenor: Arsene Wenger

AC Milan: Abbiati - Abate, Mexès, Thiago Silva, Mesbah (Bonera '90)- Nocerino, Van Bommel, Emanuelson - Ibrahimovici, Robinho, El Shaarawy (Aquilani '70). Antrenor: Massimiliano Allegri.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Arsenal a murit frumos: 3-0 cu Milan in returul de pe Emirates