Champions League

Chelsea, pusa la pamant de Napoli

Echipa italiana Napoli s-a impus, marti seara, in stil de mare campioana in fata londonezilor de la Chelsea, cu 3-1, dupa ce englezii au deschis scorul prin Mata la o gafa a capitanului gazdelor Paolo Cannavaro.
Impinsi de la spate de zecile de mii de napoletani patimasi din tribunele lui Stadio San Paolo, jucatorii pregatiti de Walter Mazzari au inceput mai bine meciul si Cavani a ratat in minutul 10 prima ocazie.

A fost o patrundere in care si doar interventia decisiva a portarului Cech a facut ca tabela sa ramana nemodificata.

Gazdele au ratat o noua ocazie in mintul 19, cand Maggio a patruns in viteza pe dreapta si a cautat coltul lung cu un sut din alergare. Acelasi Cech s-a opus decisiv si a pastrat tabela imaculata.

Pe fondul dominarii gazdelor cei care au marcat au fost londonezii. Mata a profitat in minutul 27 de o eroare a fundasului Paolo Cannavaro si a indeplinit o simpla formalitate din fata lui De Sanctis.

Putea fi 2-0 pentru Chelsea in minutul 34, cand Andre Luiz s-a inaltat in sase metri si a reluat peste o poarta parasita de goalkeeper-ul De Sanctis.

Finalul primei reprize a apartinut celor de la Napoli care au punctat in doua randuri prin vedetele Lavezzi si Cavani. Primul a restabilit egalitatea in minutul 39 cu un sut plasat la coltul lung, pentru ca uruguayanul Cavani sa aduca pe Napoli in avantaj in ultimele secvente ale primului mitan cu o excutie curioasa din interiorul careului.

Partea secunda a debutat cu ocazii la ambele porti care i-au remarcat pe cei doi portari. Mai intai Cavani a sutat in bratele lui Cech, pentru ca omologul cehilor din poarta gazdelor sa iasa in evidenta la executia lui Malouda din marginea careului.

Jocul a devenit unul pe contre, cu actiuni periculoase la ambele porti, fiecare echipa trecand pe langa gol. Mai intai Lavezzi a sutat pe langa poarta dupa o actiune impetuoasa, pentru ca dupa doar sase minute Aronica sa respinga decisiv din fata lui Drogba.

La un minut dupa sansa ratata de ivorian gazdele si-au majorat avantajul prin Lavezzi. Argentinianul s-a aflat la finalizare la capatul unei actiuni care a pornit de la Campagnaro si a fost continuata de Cavani.

Ultima ocazie a meciului a apartinut tot celor de la Napoli. Maggio a ratat sansa de 4-1 in minutul 82, cand a sutat din interiorul careului in picioarele unui Cole aflat pe linia portii in postura de ultim aparator.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Chelsea, pusa la pamant de Napoli