Champions League

Avancronica: Olympique Lyon vizitata de revelatia APOEL Nicosia

Prima echipa cipriota calificata in optimile de finala ale Ligii Campionilor incearca, marti seara, sa-si continue visul european pe Stade Gerland din Lyon.
Fosta multipla campioana a Frantei nu traverseaza cel mai fericit moment, infrangerea din campionat suferita pe teren propriu in fata celor de la Caen sevind drept un dus rece pentru echipa lui Remi Garde.

Tehnicianul francez a declarat la conferinta de presa dinaintea meciului cu cipriotii ca “indiferent de adversar, trebuie imbunatatit nivelul jocului pentru a obtine performante in Liga Campionilor”.

“Multi oameni considera ca vom avea un meci usor cu APOEL. Nu este si opinia noastra. APOEL a avut o prestatie minunata in faza grupelor si merita tot respectul nostru. Ultima infrangere pe care am suferit-o in campionat ne-a trezit la realitate aratandu-ne ca fotbalul nu este niciodata usor pentru a obtine un rezultat bun”, a mai declarat Garde.

Cipriotii au ajuns in Hexagon dupa o victorie pe teren propriu cu Ethnikos Achnas, scor 2-1, dar antrenorul Ivan Jovanovic ramane prudent cand vine vorba de adversarul de marti seara.

“Lyon a fost una dintre cele mai bune zece echipe din Europa in ultimul deceniu. Au de partea lor experienta, iar dorinta noastra este de a conserva sansele pe care le avem la calificarea inaintea mansei retur. Faza eliminatorie reprezinta adevarata competitie in Liga Campionilor”, a spus Jovanovic.

APOEL Nicosia a incheiat faza grupelor fara infrangere in deplasare, reusind trei remize pe terenul lui Sahtior, Porto si Zenit.

Pentru ciprioti este doar a doua intalnire cu o formatie din Franta, dupa ce in sezonul 1993/94 al Cupei Cupelor erau eliminati de Paris Saint Germain cu 3-0 la general in chiar primul tur.

Lyon nu a mai intalnit niciodata pana acum o echipa din Cipru.

Meciul de pe Stade Gerland este arbitrat de o brigada din Italia cu Paolo Tagliavento la centru.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Avancronica: Olympique Lyon vizitata de revelatia APOEL Nicosia