Champions League

Avancronica: Barcelona cauta revansa pe terenul lui Leverkusen

Invinsa de Osasuna in campionat si aruncata la zece puncte in spatele liderului Real Madrid, campioana Europei FC Barcelona va incerca, marti seara, sa-si gaseasca reabilitarea in Liga Campionilor.
Formatia blaugrana va intalni in deplasare pe Bayer Leverkusen, o formatie care disputa finala competitiei in 2002, iar in prezent se afla pe sase in Bundesliga la zece puncte de ultimul loc de Liga Campionilor pentru sezonul urmator.

Ambele formatii vin dupa infrangeri in ultimele meciuri interne. Leverkusen a pierdut, scor 0-1, in deplasarea de la Dortmund, in timp ce Barcelona s-a inclinat in fata Osasunei din Pamplona, cu 2-3.

“Este chiar placut sa pregatesti un meci precum acesta. In sedintele video am vazut mult fotbal de calitate din partea adversarilor, dar noi ne vom folosi de principalul nostru avantaj, si anume ca nu vom ceda niciodata.

“Sunt mai multe modalitati de a invinge pe Barcelona. Poti aborda o tactica defensiva, cum a facut Internazionale Milano in semifinala din 2009/10, sau poti alege varianta atacului, cu mult pressing, asa cum a facut Valencia in cele doua remize obtinute in fata lor. Chiar si asa pentru a avea succes trebuie sa avem o posesie a balonului de 65-70%”, a declarat Robin Dutt, antrenorul 'farmacistilor'.

De cealalta parte, Pep Guardiola va incerca sa-si monteze jucatorii dupa infrangerea de la Pamplona. Tehnicianul spaniol poate conta din nou pe Busquets si Pedro, ultimul revenit pe teren la meciul cu Osasuna dupa o absenta de patru jocuri.

“Sunt ingrijorat de calitatile celor de la Bayer Leverkusen. Se poate vedea ce echipa buna este dupa cum au gestionat situatia din grupa. Pot juca foarte variat, iar Kiessling este cu adevarat un jucator periculos. Practic Liga Campionilor incepe cu adevarat din aceasta faza a optimilor de finala”, a declarat Guardiola.

Cele doua formatii s-au intalnit prima data in sezonul 1987/88 al Cupei UEFA, cand Leverkusen a trecut de Barcelona in sferturi cu 1-0 la general, pentru a castiga competitia dupa o finala cu Espanyol.

Urmatoarea intalnirea a avut loc in sezonul 2001/02 al Ligii Campionilor, in prima faza a grupelor, cand ambele echipe si-au impartit victoriile pe teren propriu cu acelasi scor 2-1. Bayer Leverkusen ajungea in acel sezon pana in finala, pe care o pierdea pe Hampden Park din Glasgow in fata celor de la Real Madrid.

Sezonul urmator Leverkusen si Barcelona se duelau din nou in faza a doua a grupelor. Catalanii au castigat ambele dispute: 2-1 in deplasare si 2- pe Nou Camp.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Avancronica: Barcelona cauta revansa pe terenul lui Leverkusen