Champions League

Avancronica meciului Milan-Barcelona, finala din grupe a Ligii Campionilor

Dincolo de orgoliile imense ale celor doua cluburi, Milan si Barcelona lupta, miercuri seara, in direct pe Onlinesport.ro, pentru prima pozitie in Grupa H, una care asigura o tragere la sorti, cel putin teoretic, mai usoara pentru faza optimilor de finala.
Barcelona vine pe San Siro din postura de lidera a grupei, cu 10 puncte, si are nevoie doar de un egal pentru a ramane la conducere.

Milan are de recuperat cele doua puncte pe care le-a pierdut runda trecuta la Minsk cu BATE Borisov si doar o victorie poate propulsa campioana Italiei pe prima pozitie in grupa.

“Va fi o mare provocare pentru noi si trebuie sa jucam cel mai bun fotbal pentru a castiga. Trebuie sa facem un joc fantastic, sa fim foarte concetrati in special in aparare. Fiecare jucator, chiar si atacantii, trebuie sa ajute in defensiva si sa faca presing asupra adversarului cand are posesia balonului”, a declarat Massimiliano Allegri, antrenorul care a adus titlul la Milan dupa o pauza de sapte ani.

Milan intalneste Barcelona dupa 0-0 cu Fiorentina in campionat, doar al doilea meci al sezonului in care formatia italiana nu a reusit sa marcheze.

De cealalta parte, Barcelona ajunge pe San Siro dupa un 4-0 sec cu Zaragoza, dar antrenorul Pep Guardiola este constient de importanta meciului cu Milan.

“Trebuie sa jucam perfect daca vrem sa invingem. Milan este o echipa foarte puternica, cu un joc excelent pe contraatac. Au jucatori precum Pato, care este foarte rapid, si Ibrahimovic, un atacant de careu fantastic. Acesta ne-a ajutat enorm cand a evoluat pentru noi in sezonul 2009/2010. Este un jucator formidabil, care a realizat multe lucruri importante in fotbalul italian. Il voi saluta daca ne intersectam in afara terenului”, a spus Guardiola.

De la catalani va lipsi Dani Alves, suspendat dupa ce a primit trei cartonase galbene in primele patru meciuri din grupa, in timp ce Iniesta, Adriano si Affelay sunt accidentati. Pedro in schimb a revenit la antrenamente si face parte din lotul formatiei balugrana.

Milan nu poate conta pe Cassano, Gattuso, Mexes, Flamini si Seedorf, toti accidentati.

In meciul tur de pe Nou Camp a fost 2-2, Milan deschizand rapid scorul prin Pato si tot formatia italiana stabilind scorul final in prelungiri prin Silva.

Ultima victorie a Milanului in fata Barcelonei dateaza din 20 octombrie 2004, cand ucraineanul Andrei Sevcenko marca singurul gol al meciului disputat in faza grupelor Ligii Campionilor.

Cea mai importanta partida dintre cele doua cluburi s-a disputat insa in finala Ligii Campionilor din 1994, cand Milan a castigat de o maniera categoria la Atena, scor 4-0.

Programul complet al meciurilor programate miercuri seara in Liga Campionilor:

Grupa E:

Bayer Leverkusen (Germania)- Chelsea (Anglia)
Arbitru: Viktor Kassai (Ungaria)

Valencia (Spania) - RC Genk (Belgia)
Arbitru: Tony Chapron (Franta)

Grupa F:

Olympique Marseille (Franta) - Olympiakos Pireu (Grecia)
Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia)

Arsenal (Anglia) - Borussia Dortmund (Germania)
Arbitru: Frank De Bleeckere (Belgia)

Grupa G:

Zenit Sankt Petersburg (Rusia) - Apoel Nicosia (Cipru), ora 19.00
Arbitru: Felix Brych (Germania)

Sahtior Donetk (Ucraina) - FC Porto (Portugalia)
Arbitru: Craig Thomson (Scotia)

Grupa H:

AC Milan (Italia) - FC Barcelona (Spania)
Arbitru: Wolfgang Stark (Germania)

Bate Borisov (Belarus) - Viktoria Plzen (Cehia), ora 20:00
Arbitru: Kevin Blom (Olanda)

Onlinesport: Dumitru Stircu


Avancronica meciului Milan-Barcelona, finala din grupe a Ligii Campionilor