Champions League

Avancronica meciurilor din Liga Campionilor: Bayern-Manchester City, derby-ul serii de marti

Echipele Bayern Munchen si Manchester City se intalnesc in Grupa A, o eventuala victorie a bavarezilor distantandu-i pe acestia in favoriti la obtinerea primului loc. O alta partida atractiva a serii de marti se va juca pe Santiago Bernabeu intre Real Madrid si Ajax Amsterdam, doua foste castigatoare ale competitiei.
"Grupa noastra este foarte puternica, iar Manchester City este in acest moment la acelasi nivel cu noi. Este o echipa din elita fotbalului european care, desi este pregatita de un tehnician italian, practica un fotbal ofensiv. Va fi un meci echilibrat, dar nu suntem pregatiti", a declarat Jupp Heynckes, antrenorul lui Bayern Munchen.

Moralul germanilor este ridicat dupa victoria din Bundesliga, scor 3-0, cu Bayer Leverkusen, meci in urma caruia Bayern a obtinut a noua victorie consecutiva in toate competitiile.

Cu alte cuvinte, formatia din Munchen nu a mai pierdut un meci din 7 august, cand se inclina cu 0-1 in fata celor de la Borussia Mönchengladbach.

Heynckes a anuntat ca il va folosi pe Jerome Boateng, jucator sosit la Bayern in aceasta vara chiar de la Manchester City, in timp ce Arjen Robben, Mario Gomez, Daniel van Buyten si Luiz Gustavo sunt cu totii refacuti dupa mai multe accidentari.

Principalele absente din tabara gazdelor sunt Ivica Olic, Breno si Holger Badstuber.

"Este fantastic sa jucam in fata unei echipe precum Bayern si ne dorim sa nu pierdem acest meci. Daca vrem sa fim o echipa mare precum Bayern si sa facem parte din istoria fotbalului, trebuie sa asimilam mult din aceste confruntari", a spus la randul sau Roberto Mancini.

City a ajuns in Bavaria dupa un 2-0 cu Everton in ultima etapa din Premier League, dar Mancini nu poate conta pe Mario Balotelli, omul sau de gol care este suspendat pentru meciul de marti seara.

De retinut ca pentru antrenorul gazdelor, Jupp Heynckes, aceasta este prima intalnire cu o reprezentanta a fotbalului englez in 139 de confruntari europene.

Cele doua echipe nu s-au mai intalnit niciodata pana acum in cupele europene.

In cealalta partida a Grupei A se vor intalni Villarreal si Napoli, de la aceasta din urma lipsind patru piese de baza, Marco Donadel, Miguel Britos, Blerim Dzemaili si Christian Maggio.

Ambele echipe au remizat in ultimele meciuri disputate in campionatele interne.

Villarreal si Napoli s-au intalnit ultima data chiar sezonul trecut, in saisprezecimile de finala ale Ligii Europa, cand Submarinul Galben a eliminat formatia lui Walter Mazzarri dupa 0-0 la Napoli si 2-1 in Spania.

Real Madrid - Ajax Amsterdam

Cele doua echipe revin fata in fata dupa dubla intalnire din sezonul trecut de Liga Campionilor.

Real s-a impus atunci cu 2-0 pe teren propriu, dar Frank de Boer, antrenorul lancierilor, vrea ca istoria sa nu se mai repete si de aceasta data.

"Daca ne va fi frica din nou, va fi un masacru", spunea de Boer inaintea meciului de marti seara.

Si tehnicianul olandez are toate motivele sa-si faca griji, dupa ce Real a maturat in ultima etapa din Primera cu Rayo Vallecano, scor 6-2.

Jose Mourinho nu poate conta pe Coentrao, Pepe (ambii accidentati) si pe Marcelo (suspendat), insa revine Ricardo Carvalho in centrul defensivei.

In pofida celor doua infrangeri din sezonul trecut, Ajax este echipa superioara din punct de vedere statistic, raportul victoriilor intre cele doua formatii fiind de 4-3 in favoarea olandezilor.

Olympique Lyon primeste in cealalta partida a Grupei D vizita croatilor de la Dinamo Zagreb.

Inter cauta reabilitarea la Moscova


Cu un nou antrenor pe banca tehnica in persoana lui Claudio Ranieri, Inter Milano incearca ce nici Napoleon nu a reusit, trei puncte obtinute la Moscova readucand fosta campioana a Europei in carti dupa esecul cu Trabzonspor.

Victoria din campionat cu Bologna a reprezentat o importanta gura de oxigen pentru nerrazzuri, care insa nu pot conta pe Motta, Stankovic, Cordoba si Maicon. Ultimul pe lista incertilor este Sneijder, insa olandezul este asteptat sa fie inclus in primul 11, de unde nu va lipsi nici Cristi Chivu.

CSKA Moscova are infirmeria plina, din echipa pregatita de Leonid Slutski absentand Igor Akinfeev, Keisuke Honda, Viktor Vasin, Tomáš Necid, Georgi Schennikov si Mark González.

Cele doua echipe s-au intalnit de patru ori in ultimii patru ani, toate duelurile fiind castigate de echipa italiana.

In cealalta partida a Grupei B se vor intalni Trabzonspor si Lille.

Onlinesport


Avancronica meciurilor din Liga Campionilor: Bayern-Manchester City, derby-ul serii de marti