Champions League

Arsenal, victorie chinuita cu Udinese

Tunarii londonezi au resimtit din greu despartirea de mijlocasul Cesc Fabregas, transferat recent la FC Barcelona, Arsenal obtinand o victorie la limita si chinuita in fata celor de la Udinese, marti seara, in mansa tur a playoff-ului Ligii Campionilor.
Echipa pregatita de Arsene Wenger s-a impus cu 1-0 in fata propriilor suporteri, Theo Walcott marcand in minutul 4 la prima si de altfel singura ocazie a meciului.

Dupa reusita internationalului englez cei de la Udinese au pus stapanire pe joc, ratand pana la final cele mai mari ocazii de gol.

Capitanul Antonio Di Natale a dat tonul ratarilor, trimitand in transversala portii lui Szczesny dintr-o lovitura libera de la 25 metri.

Arsenal a replicat in minutul 22 prin acelasi Walcott, care l-a incercat pe Handanovic cu un sut din afara careului.

Patru minute mai tarziu, columbianul Armero i-a facut sah pe fundasii londonezi, dar nu a reusit sa-i dea mat lui Szczesny, care s-a opus sutului si a pastrat avantajul minim pentru echipa sa.

Udinese a dominat meciul si in partea secunda, jucatorii lui Francesco Guidolin irosind cele mai mari ocazii.

Isla trecut cel mai aproape de gol in minutul 60, cand a patruns cu usurinta pe dreapta, dar sutul sau a trecut pe langa poarta.

Armero si-a incercat sutul din afara careului in doua randuri, fara insa prea multe sanse de izbanda. Mai intai a tras peste poarta in minutul 66, pentru ca in al doilea din cele trei minute de prelungiri sa suteze pe langa buturile lui Arsenal.

Twente – Benfica 2-2

Intr-o alta partida disputata, marti seara, Twente Enschede, echipa care a eliminat pe FC Vaslui in turul trei preliminar, a incheiat la egalitate, pe teren propriu, intalnirea cu Benfica Lisabona.

Gazdele au deschis scorul prin De Jong in minutul 6, pentru ca lusitanii sa intoarca rezultatul pana la pauza prin Oscar Cardozo si Nolito.

Ruiz a restabilit egalitatea pentru Twente cu zece minute inaintea finalului.

Olympique Lyon – Rubin Kazan 3-1

Fosta multipla campioana a Frantei a evitat surpriza pe Stade Gerland in fata rusilor de la Rubin Kazan, care au deschis scorul dupa doar trei minute prin Dyadyun.

Gomis a restabilit egalitatea in minutul 10, pentru ca Kverkvelia sa trimita mingea in propria poarta cu cinci minute inaintea pauzei.

Briand a stabilit scorul final in minutul 71 si Lyon porneste cu prima sansa in returul din Rusia.

FC Copenhaga – Viktoria Plzen 1-3

Surprinzatoarea campioana a Cehiei a luat o optiune serioasa pentru o calificare istorica in grupele Ligii Campionilor, dupa ce a invins la scor pe Copenhaga.

Ottesen de la gazde a fost demon si inger pentru formatia sa. Mai intai a marcat un autogol in minutul 52, pentru ca dupa 17 minute tot el sa faca 1-1 pe tabela de marcaj.

Pilai si Fillo au marcat pentru 3-1 intr-un interval de doar douazeci de minute, astfel ca Viktoria Plzen este cu mai mult de un pas in grupe.

BATE Borisov – Sturm Graz 1-1

Singura remiza a serii de marti s-a inregistrat la Minsk, unde BATE Borisov a smuls un egal in fata austriecilor de la Sturm Graz, favorita certa la calificarea in faza grupelor.

Weber de la oaspeti a deschis scorul in minutul 12, pentru ca Simic sa refaca echilibrul de pe tabela in minutul 59.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Arsenal, victorie chinuita cu Udinese