Champions League

Avancronica: Mourinho face apel la suporteri pentru a invinge pe Lyon

Tehncianul portughez Jose Mourinho a facut un apel la suporterii madrileni pentru a incuraja in numar echipa la meciul cu Olympique Lyon, programat miercuri seara in optimile de finala ale Ligii Campionilor. Cele doua echipe au incheiat la egalitate mansa tur, scor 1-1.
"Toti avem un trecut pozitiv si negativ in aceasta competitie, dar istoria Realului nu va fi pe teren la meciul cu Lyon. Va fi un meci deschis, iar Real Madrid are un mic avantaj dupa intalnirea tur. Toti vor sa joace in acest meci si niciunul dintre jucatorii mei nu se teme.

"Lyon este o echipa foarte bine organizata, iar Lisandro Lopez este un mare jucator. Suporterii nostri trebuie sa intre si ei in meci, deoarece noi jucam intotdeauna impotriva a 12 jucatori la partidele din deplasare", a declarat Mourinho.

Real Madrid va putea conta din nou pe serviciile lui Cristiano Rolando, care s-a antrenat normal marti dupa-amiaza. Mourinho nu va putea conta insa pe Leon, Gago, Higuain si Kaka, in timp ce Khedira si Garay sunt incerti.

Claude Puel, antrenorul lyonezilor, ii are pe lista jucatorilor usor accidentati pe Cissokho, Gourcuff si Cris, dar cei trei vor fi mai mult ca sigur in primul 11 pe Santiago Bernabeu.

Ambele echipe au castigat in weekend meciurile de campionat. Real a trecut, acasa, de Hercules Alicante, cu 2-0, prin dubla lui Benzema, in timp ce Lyon a depasit in deplasare pe Sochaux, scor 2-0, goluri Lisandro si Pjanic.

Statistica pentru acest meci este nefavorabila echipei franceze, care a pierdut toate cele sase duble intalniri europene dupa ce a incheiat la egalitate in prima mansa pe teren propriu.

Ultima data cand Lyon a remizat 1-1 pe Stade Gerland s-a intamplat optimile de finala ale sezonului 2008/09, cand a urmat o infrangere, scor 2-5, pe Nou Camp cu FC Barcelona.

Cu toate acestea, Lyon a plecat de fiecare data neinvinsa la ultimele trei vizite facute in capitala Spaniei, ultima data chiar sezonul trecut, cand a remizat 1-1 cu Real Madrid in aceeasi faza a competitiei.

Real Madrid a parasit de fiecare data Liga Campionilor in faza optimilor de finala in ultimii sase ani, ultima calificarea intre primele opt datand din sezonul 2003/04.

'Los Merengues' au castigat 19 din ultimele 20 de confruntari in care au remizat in prima mansa pe teren strain. Singura data cand s-a intamplat altfel a fost in sezonul 1990/91, atunci Real pierzand pe teren propriu cu 3-1, dupa 1-1 la Moscova cu Spartak.

Onlinesport


Avancronica: Mourinho face apel la suporteri pentru a invinge pe Lyon