Champions League

Profil: FC Copenhaga, perla fotbalului danez

FC Copenhaga, adversara londonezilor de la Chelsea, marti seara, in prima mansa a optimilor de finala ale Ligii Campionilor, este cea mai tanara echipa ajunsa intre cele mai bune 16 formatii ale Europei. Meciul Copenhaga-Chelsea va fi in direct pe Onlinesport.ro, marti seara, de la ora 21:45.
Infiintata in 1992 dupa fuziunea dintre FCK si B1903, doua dintre cele mai vechi cluburi ale Danemarcei, FC Copenhaga s-a impus rapid in peisajul sportului rege din tara lui Hamlet.

Opt titluri ale Danemarcei, patru cupe, o cupa a ligii si o supercupa. Acestea sunt trofeele adunate de FC Copenhaga pe plan intern in doua decenii de existenta.

Pe plan european, echipa care isi disputa meciurile considerate acasa pe arena Parken nu a impresionat pana in acest sezon cu rezultate prea bune. O singura participare anterioara in grupele Ligii Campionilor (2006-07) si prezenta in 16-imile Cupei UEFA in ultimii doi ani.

Cu toate acestea, FC Copenhaga detine un record de invidiat pentru orice mare club de pe Batranul Continent, participand fara intrerupere in cupele europene incepand cu sezonul 1997-98.

FC Copenhaga s-a bucurat inca de la aparitie de sustinerea comunitatii locale, echipa inregistrand in 2009 peste 21.000 de abonati la meciurile de pe Parken.

Statornicie si continuitate

Cele cinci goluri primite in faza grupelor se datoreaza in primul rand liniei defensive extrem de solide si omogene.Zdenek Pospech, Zanka Jorgensen, Mickael Antonsson si Oscar Wendt evolueaza impreuna din anii 2006-2008.

Liderul echipei si cel mai cunoscut jucator al echipei este Jesper Gronkjaer, mijlocas ofensiv care incepand cu anul 2000 a evoluat si pentru Chelsea.

Acesta este considerat jucatorul care l-a determinat pe Roman Abramovic sa cumpere Chelsea in 2003, dupa ce a marcat in poarta lui Liverpool golul prin care londonezii au prins ultimul loc de Liga Campionilor.

FC Copenhaga se mai remarca in peisajul fotbalului european la capitolul antrenori, unde in ultimele zece sezoane a avut doar doi tehnicieni. Hans Backe a condus formatia intre 2001 si 2005, dupa care echipa a fost preluata de Stale Solbakken. In varsta de 42 de ani, acesta din urma a evoluat ca jucator pentru Wimbledon, iar in prezent se numara printre cei mai bine cotati tineri tehnicieni din Europa.

In campionatul intern Copenhaga nu are adversar, dupa primele 19 meciuri ale sezonului echipa din capitala Danemarcei avand o linie de clasament cu 16 victorii si trei remize.

Drumul spre optimi

Copenhaga a remizat cu Barcelona, pe Parken, in faza grupelor, scor 1-1. Golul gazdelor a fost marcat de brazilianul Claudemir, in timp ce Messi a punctat pentru catalani.

In celelalte doua partide de pe teren propriu, Copenhaga a invins Rubin Kazan, cu 1-0, si Panathinaikos Atena, cu 3-1, calificandu-se in optimi cu un total impresionant de 10 puncte.

Onlinesport


Profil: FC Copenhaga, perla fotbalului danez