Champions League

Arsenal revine fantastic si invinge Barcelona

Arsenal Londra a avut o revenire fantastica in cel mai interesant meci din optimile de finala ale Ligii Campionilor, impotriva Barcelonei, reusind sa castige cu 2-1 dupa ce David Villa a deschis scorul in prima repriza. A fost nevoie de o mutare ofensiva a lui Arsene Wenger pentru o rasturnare spectaculoasa, in doar patru minute. Arsenal are o sansa buna sa elimine Barcelona, mai ales ca in retur Pique va fi suspendat. FORUM: Comentati partidele din Liga Campionilor!
Un meci intre Arsenal si Barcelona nu putea sa contina decat ingredientele fotbalului spectacol. Previziunile au fost la nivelul asteptarilor si, intr-o atmosfera de vis pe Emirates, Arsenal si Barcelona au oferit o noua demonstratie de fotbal.

Constienta ca singura sansa pentru a rezista in fata Barcelonei este sa tina cat mai mult de minge, Arsenal a inceput puternic si a facut un pressing agresiv la mijlocul terenului, pentru a nu le da spatii lui Xavi, Iniesta, Messi sau Villa.

Tactica a mers insa doar zece minute, perioada in care Barcelona a fost masata in propria jumatate si a fost la un pas sa incaseze un gol dupa o actiune superba.

Fabregas a lobat o minge peste apararea adversa, Van Persie a sutat din prima, insa Valdes a reusit sa respinga cu pieptul. A fost unul din putinele momente de fotbal ale lui Arsenal din prima repriza.

Imediat, Barcelona a pus control pe mijlocul terenului si a controlat mingea cu lejeritatea arhicunoscuta. Messi a iesit prima data in prim plan in minutul 15, insa a incercat sa il umileasca pe Szczesny, iar scarita pe care a trimis-o s-a dus alaturi.

Catalanii nu au fost nevoiti sa astepte prea mult golul, deoarece acesta a venit in minutul 26. Messi l-a lansat ideal pe David Villa, iar varful Barcelonei nu a iertat, inscriind fara probleme.

Minutul 29 a adus inca doua ocazii mari, la ambele porti. Mai intai, Pedro a incercat sa majoreze avantajul cu executie spectaculoasa, pentru ca la cealalta poarta Van Persie sa trimita peste, dintr-o pozitie ideala.

Barcelona a mai inscris inca o data pana la pauza, prin Messi, dar reusita a fost anulata eronat pentru o presupusa pozitie de ofsaid.

In partea secunda, Barcelona a incercat sa adoarma jocul si a tinut cat mai mult de minge, in timp ce Arsenal a avut un start modest, in care a parut neputincioasa.

Leo Messi a ratat o noua sansa importanta de a marca, in minutul 68, cand a sutat in plasa laterala din doar sase metri.

Satul sa vada apatia din jocul echipei sale, Arsene Wenger a mutat ofensiv, iar imediat acest lucru s-a simtit si pe tabela de marcaj.

In minutul 79, Van Persie a primit o minge peste apararea catalana si l-a invins pe Valdes cu un sut dintr-un unghi imposibil. La gol, Valdes a avut o mare parte din vina, deoarece a iesit pe centrare in loc sa acopere coltul scurt, unde a tras olandezul.

Revenirea fantastica a "tunarilor" a fost completata de un nou gol, reusit in minutul 83 de Arsavin. Fotbalistul rus, introdus in partea a doua pe teren, a finalizat cu mult sange rece un contraatac purtat de Nasri, si l-a ingenuncheat pe Valdes.

Arsenal si-a pastrat calmul pana la finalul meciului si a reusit sa mentina avantajul de un gol, astfel ca in returul care va avea loc peste trei saptamani pleaca cu prima sansa.

Onlinesport


Arsenal revine fantastic si invinge Barcelona