Champions League

Atletico Madrid a cucerit Supercupa Europei

Echipa spaniola Atletico Madrid a castigat, vineri seara, Supercupa Europei, dupa ce a invins pe Internazionale Milano, cu 2-0 (0-0), intr-o partida disputata la Monte-Carlo.
Golurile detinatoarei Ligii Europa au fost marcate de Jose Antonio Reyes in minutul 62 si Sergio Kun Aguero in minutul 83.

Castigatoare a Ligii Campionilor sezonul trecut, Inter Milano a ratat un penalty in minutul 89 prin Diego Milito, jucatorul care a perforat de doua ori poarta lui Bayern in finala de la Madrid.

In fata a 18.000 de spectatori si a unei peluze extrem de active, Inter a inceput mai bine meciul din Principat, Sneijder si Milito aratand pofta ofensiva a echipei lui Rafa Benitez.

Atletico nu s-a lasat intimidata si a replicat prin oamenii de gol, Simao centrand pentru reluarea lui Aguero in centrul careului. Acesta a cazut in duel cu Chivu creand prima faza discutabila a intalnirii.

Dupa iuresul din debut cele doua formatii s-au asezat la un joc de asteptare a greselii adversarului, cu un plus la capitolul posesie pentru Inter.

Minutul 28 a adus o noua ocazie la poarta tanarului De Gea, aceasta avand sansa la reluarea cu capul a lui Samuel din sase metri. Mingea a trecut peste poarta si astfel scorul a ramas nemodificat.

Patru minute mai tarziu a venit randul lui Eto'o, pana atunci aproape invizibil pe teren, sa ameninte poarta iberica, sutul atacantului camerunez din marginea careului trecand putin pe langa poarta.

Replica lui Atletico nu s-a lasat prea mult asteptata, Aguero finalizand cu sut pe langa poarta din interiorul careului, dupa o patrundere solitara.

Ultima faza importanta a primului mitan l-a avut in prim plan pe acelasi jucatorul argentinian, ginerele lui Diego Armando Maradona luand o noua faza pe cont propriu. Finalizarea a lasat insa de dorit, mingea trecand mult peste poarta unui Julio Cesar aproape somer pe durata celor 45 de minute.

Inter a redus treptat motoarele in partea secunda, jucatorii lui Benitez terminand benzina incepand cu minutul 60, moment in care Atletico a ratat o mare ocazie de gol.

Reyes a cautat coltul lung cu un sut din marginea careului, doar reflexul providential al lui Julio Cesar mentinand tabela imaculata.

Doua minute mai tarziu fostul jucator de la Sevilla si Arsenal nu a mai ratat tinta, reusind deschiderea scorului cu un sut la coltul scurt dupa o respingere gresite a defensivei interiste.

Trupa lui Benitez nu a avut replica si tabela s-a modificat din nou cu sapte minute inainte finalului. Reyes a patruns pe stanga depasindu-l in viteza pe Lucio, iar centrarea in sase metri a fost finalizata simplu cu latul de Aguero, care i-a luat cu usurinta prim planul lui Chivu.

Inter a avut sansa relansarii chiar si pentru cateva momente a partidei, Pandev obtinand in minutul 89 o lovitura de la 11 metri dupa un duel pentru balon cu Raul Garcia.

Decizie corecta a centralului elvetian Busacca, arentinianul Milito asumandu-si raspunderea transformarii. Si pentru ca seara neagra a Interului sa fie completa, De Gea a anticipat bine coltul reusind sa respinga.

S-a terminat 2-0 pentru Atletico Madrid care a devenit astfel 'Regina Europei' in fata unei echipe care si-a pierdut mult din prospetimea si fantezia aratata in perioada Jose Mourinho.

Inter: Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Chivu; Zanetti, Stankovic (Pandev 68), Cambiasso, Sneijder (Coutinho 79), Eto'o; Milito. Antrenor: Rafa Benitez.

Atletico Madrid: De Gea; Ujfalusi, Perea, Leal, Dominguez; Assuncao, Garcia, Simao (Camacho 90); Reyes (Merida 69), Aguero, Forlan (Jurado 82). Antrenor: Quique Sanchez Flores.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Atletico Madrid a cucerit Supercupa Europei