Champions League

Arsenal scoate un egal miraculos in fata Barcelonei

Desfasurarea partidei dintre Arsenal si Barcelona poate fi cel mai elocvent raspuns la intrebarea 'De ce iubim fotbalul?'. Ritm infernal, ocazii peste ocazii, combinatii incantatoare si driblinguri fine - acesta a fost meniul meciului de pe Emirates, incheiat la egalitate, scor 2-2. Barcelona a jucat incantator timp de 70 de minute, la capatul carora a reusit sa conduca cu 2-0, desi diferenta trebuia sa fie mult mai mare. Arsenal si-a revenit in ultimele doua minute de joc si a scos o remiza nesperata, fiind nevoita sa invinga in returul de pe Camp Nou.
Cel mai asteptat meci din faza sferturilor de finala a avut o desfasurare pe care putini au prevazut-o. Catalanii s-au napustit asupra careului lui Manuel Almunia inca din primele secunde ale confruntarii, insa jucatorii lui Guardiola au ratat din toate pozitiile.

Busquets a deschis sirul ratarilor in primul minut de joc, cand Almunia a avut o interventie exceptionala. Portarul spaniol al 'tunarilor' si-a continuat evolutia laudabila, salvandu-si echipa de la un adevarat dezastru, prin interventiile din primul sfert de ora din fata lui Ibrahimovici, Messi si Xavi.

A fost un prim sfert de ora magic facut de Barcelona, in care scorul putea lua proportii catastrofale pentru 'tunari'. Dupa primele 15 minute, raportul suturilor la poarta era de 9-0 in favoarea catalanilor, insa tabela arata un scor nemeritat: 0-0.

Arsenal a reusit sa treaca mai des mijlocul terenului dupa minutul 15, iar in minutul 24 Nasri a fost aproape de gol, aducand prima ocazie de gol pentru tunari din prima repriza, cu un sut din unghi care a trecut putin pe langa poarta.

Chiar daca a mai echilibrat jocul, Arsenal nu a putut face nimic pentru a pune probleme la poarta lui Valdes, raportul posesiei fiind de 70-30 in favoarea catalanilor, dupa 30 de minute de joc.

Nu doar jocul i-a dat batai de cap lui Arsene Wenger in prima repriza. Tehnicianul francez si-a pierdut doua piese grele, Arsavin si Gallas, pe care a fost nevoit sa le schimbe cu Eboue si Denilson, din cauza unor accidentari.

Eroul lui Arsenal din prima repriza, Manuel Almunia, a calcat stramb in startul partii secunde, cand a iesit imprudent din poarta si i-a permis lui Ibrahimovici sa-l lobeze pentru 0-1.

Catalanii au continuat sa joace ofensiv si dupa deschiderea scorului, iar ocaziile la poarta lui Almunia au curs lant. Cel care a majorat diferenta a fost acelasi Ibrahimovici, in minutul 59, printr-un sut violent sub bara.

In lipsa de idei pe faza ofensiva, Arsene Wenger l-a aruncat in lupta pe Theo Walcott, iar introducerea sa a schimbat fata jocului palid aratat de tunari pana in acel moment.

Mijlocasul englez a reusit sa reduca din diferenta in minutul 70, printr-un sut plasat, iar apoi tunarii au prins curaj si au reusit o egalare nesperata in minutul 77.

Arbitrul Massimo Bussaca a acordat lovitura de la 11 metri si cartonas rosu pentru Carles Puyol in minutul 85 al meciului, iar Fabregas a executat cu sete. O sete atat de mare, incat mijlocasul spaniol s-a accidentat si a fost nevoit sa joace intr-un picior in finalul meciului.

Arsenal a incercat chiar sa dea lovitura de gratie pe final de meci, insa catalanii s-au descurcat bine in defensiva si pornesc cu prima sansa la calificarea in semifinalele Ligii Campionilor.

Onlinesport


Arsenal scoate un egal miraculos in fata Barcelonei