Champions League

Deivid, demon si inger pentru Fenerbahce

Campioana Turciei, Fenerbahce Istanbul, a castigat la limita, scor 2-1, intalnirea de miercuri seara cu Chelsea Londra din prima mansa a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor, atacantul brazilian Deivid De Souza fiind omului meciului cu un autogol si o reusita de zile mari.

In fata unor tribune intesate de fanaticii suporteri turci, care au luat cu asalt stadionul Sukru Saracoglu inca de la orele dupa-amiezii, Fenerbahce a controlat jocul sub aspectul posesiei in debut. Cu toate acestea minutul 13 s-a dovedit a fi cu ghinion pentru echipa pregatita de Zico, brazilianul Deivid reluand nefericit in propria poarta centrarea lui Malouda.

La una dintre putinele faze de atac ale londonezilor, Florent Malouda a patruns pe stanga in careul advers, iar centrarea sa pentru Drogba, singurul varf veritabil din careu, a fost deviata in poarta lui Volkan Demirel.

Golul cazut pe neasteptate a reprezentat o adevarata gura de oxigen pentru reprezentantii Angliei, care au inceput sa-si impuna jocul in fata unui Fenerbahce fara busola. Essien a sutat in transversala portii turce (18), pentru ca Volkan sa se evidentieze la reluarea lui Drogba din interiorul careului (31), acestea fiind cele mai importante faze dinaintea pauzei.

La zece minute de la inceputul reprizei secunde Zico muta inspirat, introducandu-l in teren pe Kasim in locul lui Boral. Dupa noua minute acesta a reusit restabilirea egalitatii la capatul unei patrunderi solitare spre poarta lui Cudicini, sutul din cadere fiind fara speranta pentru goalkeeperul italian.

Finalul meciului a fost dominat de Fenerbahce, care a profitat de pasul inapoi facut de Chelsea, brazilianul Deivid iesind la rampa cu un gol senzational de la 25 de metri pozitie centrala.

In pofida introducerii lui Anelka pentru ultimele sapte minute, Chelsea nu a mai reusit modificarea rezultatului, ultimul fluier al centralului danez Claus Bo Larsen consfintind victoria la limita a turcilor de la Fenerbahce. Gruparea din Istanbul ramane fara infrangere pe teren propriu in ultimele 12 meciuri disputate pe teren propriu in cupele europene.

Fenerbahce: Volkan - Onder, Lugano, Edu, Vederson - Maldonado, Aurelio, Boral (Kazim Kazim, 54) - Deivid, Alex - Ke¾man (Senturk, 72). Antrenor: Zico.

Chelsea: Cudicini - Essien, Carvalho, Terry, A. Cole - Ballack, Makelele, Lampard (Mikel, 76) - J. Cole (Anelka, 86), Drogba, Malouda. Antrenor: Avram Grant.

Onlinesport: Dumitru Stircu



Deivid, demon si inger pentru Fenerbahce