Champions League

AC Milan - Drumul catre Atena

Va invitam sa revedeti drumul pe care AC Milan l-a parcurs pentru a ajunge in finala Ligii Campionilor ce va avea loc miercuri la Atena.

In sezonul 2005-2006, AC Milan a terminat pe locul secund in competitia interna, dar, datorita scandalului Calciopoli, milanezii au suferit o depunctare de 30 de puncte si au fost nevoiti sa joace Turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Dupa ce l-a vandut pe Sevcenko la Chelsea, Silvio Berlusconi i-a cautat un inlocuitor lui Sheva, dar campania de achizitii nu a fost la fel de spectaculoasa ca de obicei. Ricardo Oliveira, Yoann Gourcuff, Giuseppe Favalli si Daniele Bonera au fost achizitiile lui AC Milan din vara anului 2006.

Turul trei preliminar

In prima mansa a turului trei al Ligii Campionilor, AC Milan a jucat pe teren propriu si a dominat covarsitor, dar scorul final a fost doar 1-0, prin reusita lui Filippo Inzaghi din minutul 22. In retur, la Belgrad, rossoneri s-au impus din nou, de data aceasta cu 2-1, prin golurile marcate de Inzaghi si Clarence Seedorf.

Faza grupelor

La tragerea la sorti, milanezii au fost repartizati in Grupa H, alaturi de Lille, Anderlecht si AEK Atena, o grupa usoara la prima vedere.

AC Milan - AEK Atena 3-0 - Primul meci din faza grupelor, AC Milan l-a jucat pe teren propriu impotriva grecilor de la AEK Atena. AC Milan a castigat lejer meciul, scor 3-0, Inzaghi marcand in minutul 17 dupa centrarea lui Maldini, iar dupa pauza tanarul francez Gourcuff a inscris cu o lovitura de cap, pentru ca scorul final sa fie stabilit de Kaka, din penalty, in minutul 76.

Lille - AC Milan 0-0 - In urmatorul meci, milanezii s-au deplasat in Franta, pentru a juca cu Lille. Baietii lui Carlo Ancellotti nu au prins o zi tocmai buna, atacul avand de suferit foarte mult, iar fanii Milanului se gandeau deja la plecarea lui Sevcenko la Chelsea. Meciul a fost unul modest si s-a terminat cu scorul 0-0.

Anderlecht - AC Milan 0-1 - Al treilea meci din faza grupelor a fost tot o deplasare, in Belgia, la Anderlecht. Pe Constant Vanden Stock Stadium, milanezii au jucat in superioritate numerica in repriza a doua, Bonera fiind eliminat, si au profitat de acest lucru, Kaka inscriind singurul gol al partidei cu un superb sut din afara careului.

AC Milan - Anderlecht 4-1 - Peste o saptamana a venit randul celor de la Anderlecht sa se deplaseze pe San Siro din Milano, unde au fost umiliti cu scorul de 4-1. Kaka a deschis scorul in minutul 6 dintr-o lovitura de la 11 metri si tot el l-a dublat in minutul 22 dupa centrarea lui Cafu. Kaka a reusit hattrickul in minutul 56, fructificand o actiune personala, iar belgienii au redus din diferenta cinci miute mai tarziu, Juhasz marcand cu o lovitura de cap in urma cornerului executat de Serhat. Scorul final a fost stabilit de Gilardinho, in minutul 88.

AEK Atena - AC Milan 1-0 - Profitand de faptul ca erau deja calificati in optimi, milanezii s-au relaxat in urmatorul meci din Liga Campionilor, disputat la Atena, impotriva lui AEK. Grecii s-au impus cu 1-0, prin golul marcat din lovitura libera de Julio Cesar, in minutul 32. Inzaghi le-a facut zile fripte milanezilor, ratand din toate pozitiile, dar si portarul elenilor, Sorrentino, a fost intr-o zi de gratie.

AC Milan - Lille 0-2 - In ultimul meci din grupe, AC Milan a suferit prima infrangere pe teren propriu din aceasta editie a Ligii Campionilor, impotriva lui Lille. Carlo Ancellotti a bagat rezervele, acest lucru vazandu-se si pe tabela de marcaj, meciul terminandu-se cu scorul de 2-0 in favoarea francezilor. Lille a deschis scorul in minutul 7 prin Odernwingie, ultimul gol fiind inscrise de Keita in minutul 67.

Optimi

Celtic - AC Milan 0-0 - In prima mansa a optimilor, sortii i-au adus-o in cale lui AC Milan pe Celtic din Scotia. Pe Hampden Park, AC Milan a avut posesia balonului, a dominat meciul, dar nu a putut sa-si fructifice ocaziile avute si meciul s-a terminat 0-0.

AC Milan - Celtic 0-0 (1-0 ET) - In returul de pe San Siro, AC Milan a atacat in valuri, insa portarul lui Celtic, Boruc, a fost magnific si a inchis poarta. In timpul regulamentar de  joc nu s-a inscris si s-a tercut la prelungiri. In debutul prelungirilor, Kaka a avut o actiune de senzatie, a driblat tot ce a avut in cale si a sutat pe sub Boruc, iar AC Milan era in sferturile de finala.

Sferturi de finala

AC Milan - Bayern 2-2  - In sferturile de finala, milanezii au intalnit Bayern Munchen, echipa care tocmai eliminase pe Real Madrid. In meciul tur, pe San Siro, AC Milan a deschis scorul in minutul 40 prin Andrea Pirlo, cu o lovitura de cap venita in urma unei centrari a lui Massimo Oddo, pentru ca in debutul partii secunde milanezii sa aiba un gol anulat. Bayern Munchen a egalat dupa o greseala a apararii italienilor, in minutul 78, prin Van Buyten, pentru ca brazilianul Kaka sa transforme un penalty in minutul 84. Scorul final a fost insa 2-2, Van Buyten reusind dubla in ultima secunda, dupa o greseala a lui Dida.

Bayern - AC Milan 0-2 - In returul de pe Allianz Arena, Bayern Munchen era favorita, insa socotelile nu s-au potrivit. Seedorf a deschis scorul in minutul 27, dupa o superba actiune individiuala, pentru ca Inzaghi, scapat singur cu Kahn, sa inscrie in minutul 31 golul calificarii.

Semifinale

Manchester - AC Milan 3-2 - In semifinale, milanezii au intalnit Manchester United, echipa ce tocmai o zdrobise pe AS Roma in sferturi, castigand returul de pe "Teatrul Viselor" cu 7-1. Prima mansa s-a jucat in Anglia, iar "diavolii rosii" au deschis rapid scorul, in minutul 5, prin lovitura de cap a lui Cristiano Ronaldo. Milanezii si-au revenit repede si in minutul 22, Kaka a egalat cu un sut din unghi. AC Milan a preluat conducerea in minutul 37, printr-o alta bijuterie oferita de Kaka. Dupa pauza, englezii au venit mai montati de la cabine, Rooney egaland in minutul 59, pentru ca acelasi Rooney sa stabileasca scorul final dupa o recuperare.

AC Milan - Manchester 3-0 - In retur, inca o data milanezii plecau cu a doua sansa. Kaka a reusit sa inscrie golul cu numarul 10 din aceasta editie a Ligii Campionilor chiar in minutul 10, pentru ca Seedorf sa dubleze avantajul dupa ce a facut sah-mat defensiva lui Manchester, naucita de accidentari. Scorul final a fost stabilit de Gilardino in minutul 78, in urma unui contraatac.

Onlinesport: Cristian Soitu



AC Milan - Drumul catre Atena