La Liga

Abidal a fost supus unui transplant de ficat

Fundasul francez al echipei FC Barcelona, Eric Abidal, în vârsta de 32 de ani, a fost supus, marti, unui transplant de ficat, operatia durând aproape noua ore, anunta El Mundo Deportivo.
Potrivit cotidianului catalan, interventia chirurgicala a început, marti, în jurul orei 15.00, si s-a încheiat aproape de miezul noptii, având loc la Barnaclínic, o unitate apartinând de Hospital Clínic de Barcelona.

Marti seara, dupa meciul cu Getafe, câstigat de FC Barcelona, scor 4-0, antrenorul Pep Guardiola a afirmat ca urmatoarele ore vor fi decisive pentru starea jucatorului si a dedicat victoria lui Abidal. "Sunt convins ca Abidal este un baiat foarte puternic si ca va trece peste asta", a mai spus tehnicianul.

Abidal a fost prezent în sufletele fanilor, marti seara, pe Camp Nou, când în minutul 22 al jocului - 22 este numarul purtat de francez - publicul a început sa-i scandeze numele.

Un var al fotbalistului, Gerard, i-a donat o parte din ficat, astfel ca operatia a putut avea loc mai devreme decât se preconiza, sustine presa spaniola. Pep Guardiola a spus dupa meci ca victoria a fost obtinuta pentru "Abidal si varul sau Gerard".

În martie 20011, Abidal a fost operat pentru înlaturarea unei tumori la ficat. El s-a refacut atunci în câteva saptamâni, iar la doua luni dupa interventia chirurgicala a fost titular în finala Ligii Campionilor, cu Manchester United, fiind si primul care a ridicat trofeul.

Mediafax


Abidal a fost supus unui transplant de ficat