La Liga

Barcelona preda Realului o lectie de fotbal chiar pe Bernabeu

A 216-a reprezentatie a El Clasico s-a incheiat cu victoria Barcelonei, formatie care s-a impus de o maniera categorica, scor 3-1, chiar pe terenul rivalei din capitala Spaniei. Benzema a deschis scorul pentru gazde in chiar secunda 24 a meciului, dar catalanii au intors rezultatul prin Sanchez (31), Marcelo (autogol – 54) si Fabregas (66). Barcelona a egalat la puncte pe Real Madrid in fruntea clasamentului, insa echipa lui Mourinho are un meci mai putin disputat. El Clasico a fost in direct pe Onlinesport.ro
Presingul extrem de agresiv al gazdelor a dat roade mai devreme decat s-ar fi putut astepta chiar si cei mai inversunati suporteri ai Realului.

Valdes a degajat gresit un balon in partea stanga, mingea a fost centrata in fata portii si Benzema deschidea scorul cu un voleu in chiar secunda 24.

Grea lovitura pentru Barcelona, care insa si-a vazut mai departe de joc. Prima ocazie a formatiei blaugrana avea sa vina in minutul 7, cand Messi a luat o faza pe cont propriu si doar interventia lui Casillas cu o mana a facut ca Real sa ramana la conducere.

Extrem de sters si absent din joc in primele 20 de minute, Cristiano Ronaldo a iesit la rampa cu un prim sut, care insa a fost respins in fata de Victor Valdes.

Portughezul si-a mai incercat sansa si in minutul 26, cand a primit ideal in marginea careului, insa sutul l-a tradat si mingea a trecut mult pe langa poarta.

Barcelona a reusit egalarea in minutul 31 prin Alexis, care a finalizat la coltul lung din alergare ca un atacant de mare clasa. De remarcat si pasa decisiva oferita de Messi.

In partea secunda formatia blaugrana a inceput sa-si impuna clasicul joc de pase si jocul de posesia a inclinat balanta in favoarea echipei lui Guardiola.

Pe acest fond golurile nu aveau cum sa intarzie. In minutul 54 s-a facut 2-1 pentru Barcelona, dupa ce Xavi, jucator aflat la meciul cu numarul 200 in tricoul Barcelonei, a sutat din afara careului, iar mingea a fost deviata nefericit in propria poarta de Marcelo.

Mourinho a mutat primul cu brazilianul Kaka in locul apaticului Ozil. In afara catorva curse pe stanga, fostul echipier al Milanului nu a reusit sa se impuna in duelurile individuale.

In minutul 65, Kaka a centrat ideal pentru reluarea lui Ronaldo, insa portughezul a reluat cu capul pe langa poarta. A fost cea mai periculoasa faza a fostului Balon de Aur.

Barcelona a inchis meciul in minutul 66, dupa ce Fabregas a aparut decisiv la a doua bara si a reluat cu capul la coltul lung din centrarea lui Alves.

Real a mai avut o sansa de a marca in minutul 76. Benzema a patruns pe stanga si a profitat de alunecarea lui Puyol. Francezul a incercat un sut-centrare la coltul lung, insa Ronaldo a ratat de putin intalnirea cu balonul.

Valdes s-a opus si el la sutul lui Kaka din minutul 85, pentru ca in prelungiri sa retina sutul lui Ronaldo din lovitura libera.
Real Madrid nu a mai castigat pe teren propriu in fata Barcelonei, in campionat, din primavara anului 2008, cand s-a impus cu 4-1.

De cealalta parte, Barcelona a devenit echipa cu cele mai multe goluri marcate in poarta Realului pe Santiago Bernabeu (93), dupa ce a depasit cu un gol recordul detinut de Athletic Bilbao.

Real Madrid: Casillas - Coentrao, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Xabi Alonso, L. Diarra (Khedira '64) - Di María (Higuain '68), Ozil (Kaka '58), Cristiano Ronaldo - Benzema. Antrenor: Jose Mourinho

FC Barcelona: Valdés - Alves, Piqué, Puyol, Abidal - Xavi, Sergio Busquets, Iniesta (Pedro '89)- Messi, Fabregas (Keita '79), Alexis (D. Villa '84). Antrenor: Josep Guardiola.

Meciul la care au asistat 79.000 de spectatori a fost arbitrat de David Fernanez Borbalan.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Barcelona preda Realului o lectie de fotbal chiar pe Bernabeu