La Liga

'Mourinho patru cupe', urmeaza 'Mourinho trei Ligi'?

Jose Mourinho a devenit primul antrenor din istoria lui Real Madrid care are în palmares patru cupe nationale si poate devenit primul tehnician din lume care castiga trei trofee ale Ligii Campionilor cu trei echipe diferite. In stire sunt  si declaratiile sale de dupa finala Cupei Spaniei, dar si cele ale lui Josep Guardiola. Mourinho nu s-a fotografiat cu trofeul dupa victorie, in imagine se vede salutul ferm dintre el si Guardiola inainte de meci, ca doi boxeri fara frica.

Jose Mourinho a devenit, miercuri, primul antrenor din istoria echipei Real Madrid care are în palmares patru cupe nationale în patru tari diferite, Portugalia, Anglia, Italia si Spania.

Înainte, Mourinho câstigase Cupa Portugaliei cu FC Porto în 2003, Cupa Angliei cu Chelsea Londra în 2007 si Cupa Italiei cu Internazionale Milano în 2010. Singura finala de cupa nationala pierduta de Mourinho a fost în 2004, atunci când FC Porto a fost învinsa de Benfica Lisabona.

Jose Mourinho poate deveni primul antrenor care sa câstige trei trofee ale Ligii Campionilor cu trei echipe diferite, dupa succesele obtinute cu FC Porto în 2004 si Internazionale Milano cu 2010. Real Madrid va întâlni în semifinalele LC pe FC Barcelona, turul urmând sa aiba loc la 27 aprilie la Madrid, iar returul în 3 mai la Barcelona.

Declaratii de dupa mec

"A fost un meci echilibrat. Noi am dominat prima repriza, iar ei au fost mai buni în cea de-a doua. În prelungiri ne-am regrupat, desi jucatorii au fost obositi din punct de vedere fizic si mental. Pentru mine a fost un mare meci si sa câstig trofee este întotdeauna un lucru bun. Ne-am facut bine treaba în acest meci. Sunt mândru de jucatorii mei, de suporteri si de mine, pentru ca am câstigat patru Cupe nationale în patru tari diferite. Trofeul este pentru mine si pentru toata lumea. Ce va fi în Liga Campionilor nu va avea nimic în comun cu ce s-a întâmplat în aceasta seara", a spus Mourinho.

Josep Guardiola a afirmat ca "Real Madrid a facut o prima repriza foarte buna. Fiecare are dreptul sa joace cum vrea si trebuie sa felicitam Real Madrid. Noi vom analiza aceasta înfrângere si vom continua sa muncim. Nu vreau sa spun mai multe, deoarece dupa o înfrângere se poate interpreta ca încerc sa ma scuz. Benzema nu a jucat, au schimbat câtiva jucatori, dar ideea a fost aceiasi. Punctul forte al lui Mourinho este capacitatea sa de a folosi module diferite. Echipa sa a crescut foarte mult fata de prima parte a sezonului".

Mediafax



'Mourinho patru cupe', urmeaza 'Mourinho trei Ligi'?