La Liga

FC Barcelona, clubul preferat in Europa, cu 57,8 milioane de suporteri

FC Barcelona este cel mai iubit club din Europa, cu 57,8 de milioane de suporteri, potrivit unui studiu realizat de firma germana Sport+Markt, publicat joi, informeaza AFP.

Barcelona depaseste cu mult în preferinte gruparea rivala, Real Madrid, care se bucura doar de 31,3 milioane de suporteri, precum si alte echipe importante ale continentului european, precum Manchester United (30,6 milioane de suporteri), Chelsea (21,4 milioane de suporteri) si Bayern Munchen (20,7 milioane de suporteri).

Potrivit acestui studiu, FC Barcelona a înregistrat o crestere a numarului de suporteri, cu 13,6 milioane, în raport cu 2009, în timp ce Real Madrid si-a pierdut aproximativ 10 milioane de simpatizanti.

Gruparea italiana Internazionale Milano, care a realizat tripla în sezonul trecut - campionat, Cupa si Liga Campionilor - ocupa doar locul 8 în preferintele suporterilor din Europa, cu 17,5 milioane de fani.

Patru cluburi englezesti si patru grupari italiene figureaza în top 20, potrivit acestui studiu realizat dupa consultarea a 10.200 de amatori de fotbal din 17 tari europene, si numai câte doua din Spania (FC Barcelona, Real Madrid) si Franta (Olympique Marseille - locul 14, cu 7,8 milioane de suporteri; Olympique Lyon - locul 17, cu 6,6 milioane de fani).

Mediafax



FC Barcelona, clubul preferat in Europa, cu 57,8 milioane de suporteri