La Liga

Mourinho, prezentat oficial la Real Madrid: "Promit sa fiu acelasi Mourinho"

Intr-o conferinta de presa transmisa in direct de Onlinesport.ro, Jose Mourinho a fost prezentat in functia de antrenor principal al lui Real Madrid. Agitatie mare pe Santiago Bernabeu, unde peste 200 de jurnalisti au fost prezenti la primul contact oficial cu 'The Special One'. Mourinho a refuzat sa promita ca va castiga Liga Campionilor si a avut deja primele contre cu jurnalistii iberici.

Antrenorul portughez si-a inceput discursul scuzandu-se ca, dupa doi ani petrecuti in Italia, a uitat, in mare parte, limba spaniola. Chiar si asa, Mourinho nu s-a facut de ras, raspunzand in spaniola, itliana, engleza si portugheza.

"Nu stiu daca m-am nascut pentru a antrena Real Madrid, pot sa spun ca m-am nascut pentru a fi antrenor de fotbal. Imi place istoria Realului si dorinta de a castiga. De asta am venit aici. Este un club unic, mi se pare ca un jucator sau un antrenor daca nu ajunge la Real Madrid nu este complet. Sunt un antrenor cu incredere in posibilitatile mele si nu ma gandesc ca s-ar putea fi demis. Cred ca patru ani de contract sunt suficenti pentru a castiga, pentru a construi o echipa cu identitate. In acest timp vreau sa pregatesc viitorul Realului. Am multa incredere in jucatorii mei si traiesc cu speranta ca si noii mei jucatori au incredere in noul lor antrenor. Promit ca nu ma schimb. Sunt Jose Mourinho, cu toate calitatile mele", a spus Mourinho.

Inca de la inceput, Mourinho l-a pus in tema pe Cristiano Ronaldo ca trebuie sa se dedice in totalitate echipei. Un mesaj clar, la doar o zi dupa ce Ronaldo declarase ca este un "entertainer", care ii face pe oameni sa iubeasca fotbalul.

"Cristiano Ronaldo este un jucator important, nu doar pentru Real ci pentru intreaga lume, dar pentru mine primeaza echipa, nu individualitatile. Suntem prea mici comparabil cu dimensiunea clubului. Daca vom realiza acest lucru si vom lucra in grup, nu va fi dificil sa avem rezultate. Cristiano este un campion, ii place sa castige, atunci cred ca se va adapta", a fost mesajul lui Mourinho pentru Ronaldo.

Un alt subiect delicat a fost viitorul lui Raul, despre care presa din Spania a scris ca ar putea parasi Santiago Bernabeu in aceasta vara. Mourinho a lasat sa se inteleaga ca acest lucru nu se va intampla.

"Am vorbit deja cu Raul in aceasta dimineata. Nu pierd timpul! Raul se antreneaza, dar presa nu intra in relatia dintre un antrenor si un jucator. Eu nu sunt un nimeni pentru Real Madrid, nu am facut nimic. Raul este istoria Realului si trebuie respectat. Nu pot sa il tratez pe Raul ca pe un oarecare", a explicat Mourinho.
 
Acuzat ca ar fi un antrenor defensiv, care nu se potriveste cu stilul Realului, Mourinho a explicat ca pune accent pe faza defensiva, dar ca acest lucru nu inseamna automat lipsa golurilor.

"In finalele pe care le-am disputat, am marcat opt goluri. S-au spus multe minciuni ca as fi defensiv. Pentru oamenii inteligenti, aceasta minciuna spusa de mai multe ori ramane o minciune. Pentru ceilalti, devine un adevar. Eu am echipe organizate. Cand o echipa este organizata, se apara bine. Cand e organizata, poate evolua foarte bine in atac. Eu am jucat cu Pandev, Milito, Sneijder, Eto'o si Motta, deci cu cinci jucatori ofensivi. Dar cu acestia ne-am aparat bine. De ce s-au aparat bine? Pentru ca au avut un antrenor mare", a sustinut portughezul.

Lui Mourinho i s-a cerut sa promita ca va aduce Liga Campionilor pe Santiago Bernabeu, dar portughezul a refuzat sa faca acest lucru, deoarece nu vrea sa ajunga in situatia Barcelonei, care a trait o adevarata obsesie in sezonul precedent.

"Real Madrid are o istorie negativa incredibila in ultimii ani, o istorie incredibila in general. Dar acum nimic nu mai conteaza! O sa jucam fara obsesia de a castiga Liga, o sa visam sa o castigam. Fara obsesii", a punctat Mourinho.

Referitor la campania de transferuri, Mourinho a evitat acest subiect.  "Nu imi place sa vorbesc despre jucatori, deoarece un singur cuvant mareste pretul jucatorilor cu un milion. Daca spun zece cuvinte, pretul creste cu 10 milioane de euro. Avem nevoie de trei-patru jucatori", a mentionat portughezul.

Jose Mourinho a semnat un contract pe o perioada de patru ani cu Real Madrid, cu un salariu de 10 milioane de euro pe sezon.

Conferinta de presa a fost in direct pe Onlinesport.ro:


15:01 - Jose Mourinho: Real Madrid are o istorie negativa incredibila in ultimii ani, o istorie incredibila in general. Dar acum nimic nu mai conteaza! O sa jucam fara obsesia de a castiga Liga, o sa visam sa o castigam. Fara obsesii!

14:58 - Jose Mourinho: Nu pot sa promit ca voi castiga Liga Campionilor. Real Madrid nu este cap de serie in Liga Campionilor, dar promit ca nimanui nu-i va fi usor sa joace impotriva noastra. Nu vreau sa vad teama in vestiarul nostru, vreau sa vad teama in vestiarele adverse

14:53 - Jose Mourinho: Eu nu sunt un nimeni pentru Real Madrid, nu am facut nimic. Raul este istoria Realului si trebuie respectat. Nu pot sa il tratez pe Raul ca pe un oarecare

14:50 - Jose Mourinho: Vreau sa joc bine ofensiv si defensiv, vreau sa avem un echilbru. In partidele decisive nu este necesar doar sa ai calitati fotbalistice, ci si o forta psihologica. Aceasta forta este o calitate foarte importanta in fotbalul de azi. Fara ea, este imposibil sa castigi partidele importante si trofee

14:49 - Jose Mourinho: Sunt un 'trabajador' care munceste foarte mult, mult, mult. Pentru ca muncim mult, dorim respect. Daca avem respect, perfect. Daca nu vom avea, va trebui sa imi apar grupul. Nu sunt un provocator

14:43 - Jose Mourinho: In finalele pe care le-am disputat, am marcat opt goluri. S-au spus multe minciuni ca as fi defensiv. Pentru oamenii inteligenti, aceasta minciuna spusa de mai multe ori ramane o minciune. Pentru ceilalti, devine un adevar. Eu am echipe organizate. Cand o echipa este organizata, se apara bine. Cand e organizata, poate evolua foarte bine in atac. Eu am jucat cu Pandev, Milito, Sneijder, Eto'o si Motta, deci cu cinci jucatori ofensivi. Dar cu acestia ne-am aparat bine. De ce s-au aparat bine? Pentru ca au avut un antrenor mare

14:40 - Jose Mourinho: Nu cred ca este momentul sa vorbim despre ce jucatori voi aduce la Real Madrid

14:39 - Jose Mourinho: Eu si Real Madrid suntem unul si acelasi in acest moment. Suntem aceiasi si ne dorim aceleasi lucruri

14:37 - Jose Mourinho: Nu pot sa spun ca venirea la Real Madrid este cea mai mare ambitie din cariera mea. Am avut aceleasi obiective peste tot, iar eu nu ma schimb.

14:36 - Jose Mourinho: Nu mi se pare corect sa scrieti despre jucatorii pe care ii vrea Realul, scrieti despre Cupa Mondiala

14:35 - Jose Mourinho: Nu conteaza daca nu vor veni spanioli. Identitatea o dau jucatorii, indiferent ce nationalitate au. Nu imi place sa vorbesc despre jucatori, deoarece un singur cuvant mareste pretul jucatorilor cu un milion. Daca spun zece cuvinte, pretul creste cu 10 milioane de euro. Avem nevoie de trei-patru jucatori.

14:34 - Un jurnalist spaniol il cearta pe Mourinho ca nu are in vederi jucatori iberici. "Cum vrei sa dai identitate clubului fara spanioli?"

14:30 - Jose Mourinho: Nu sunt anti-Barcelona. Sunt antrenorul Realului si ma preocupa Realul, nu Barcelona. Ma preocupa constructia unui mare Real Madrid! Barcelona este un rival important un Liga Campionilor si in competitiile interne, dar nu vreau sa ma gandesc la ei in acest moment.

14:29 - Jose Mourinho: Nu vreau sa vorbesc despre sezonul precedent al Realului, nu ar fi corect. Pellegrini nu a vorbit niciodata despre munca noastra de la Inter. Eu respect ce a facut Pellegrini la Real Madrid, sper sa aiba un viitor frumos, la o echipa pe masura lui.

14:28 - Jose Mourinho: Am vorbit deja cu Raul in aceasta dimineata. Nu pierd timpul! Raul se antreneaza, dar presa nu intra in relatia dintre un antrenor si un jucator.

14:27 - Jose Mourinho: Vreau sa construiesc o echipa cu identitate, acesta este primul lucru pe care vreau sa il fac. Jucam intr-un campionat puternic, cu multi adversari dificili. Daca promit ceva? Promit sa fiu Jose Mourinho. Un Mourinho care munceste mult, un Mourinho care se dedica mult!

14:24 - Jose Mourinho: Obiectivele mele la Real Madrid nu sunt diferite fata de cele pe care le-am avut la fostele mele cluburi. Vreau sa construiesc prezentul, vreau sa construiesc viitorul.

14:20 - Jose Mourinho: Daca ma consider cel mai bun din lume? Consider ca exista un grup de antrenori buni, cu calitati. Apoi rezultatele decid cine este cel mai bun. Nu vreau sa fiu laudaros, dar mi se pare ca in sezonul 2009/2010 am castigat toate trofeele.

14:19 - Jose Mourinho: Este prea devreme sa vorbesc despre relatia cu Cristiano Ronaldo. Trebuie sa imi cunosc noul meu club mai intai. Cristiano Ronaldo este un jucator important, nu doar pentru Real ci pentru intreaga lume, dar pentru mine primeaza echipa, nu individualitatile. Suntem prea mici comparabil cu dimensiunea clubului. Daca vom realiza acest lucru si vom lucra in grup, nu va fi dificil sa avem rezultate. Cristiano este un campion, ii place sa castige, atunci cred ca se va adapta.

14:18 - Jose Mourinho: Sunt un antrenor si atat. Un antrenor care munceste in grup, cu multa lume. Un antrenor cu responsabilitate, dar fara o structura puternica nu pot fi un antrenor bun. Vreau sa am cei mai buni colaboratori

14:15 - Jose Mourinho: Am multa incredere in jucatorii mei si traiesc cu speranta ca si noii mei jucatori au incredere in noul lor antrenor. Promit ca nu ma schimb. Sunt Jose Mourinho, cu toate calitatile mele.

14:14 - Jose Mourinho: Sunt un antrenor cu incredere in posibilitatile mele si nu ma gandesc ca s-ar putea fi demis. Cred ca patru ani de contract sunt suficenti pentru a castiga, pentru a construi o echipa cu identitate. In acest timp vreau sa pregatesc viitorul Realului. Nu ma bucur ca Pellegrini a fost demis, nu pot sa ma bucur cand un antrenor este demis, dar acesta este fotbalul.

14:12 - Jose Mourinho: Nu stiu daca m-am nascut pentru a antrena Real Madrid, pot sa spun ca m-am nascut pentru a fi antrenor de fotbal. Imi place istoria Realului si dorinta de a castiga. De asta am venit aici. Este un club unic, mi se pare ca un jucator sau un antrenor daca nu ajunge la Real Madrid nu este complet

14:11 - Jose Mourinho: In primul rand vreau sa spun ca imi este putin greu sa vorbesc in spaniola, pentru ca m-am obisnuit cu italiana. Am nevoie de o luna pentru a fi pregatit sa vorbesc cu voi la un mod normal

14:08 - Jorge Valdano: Mourinho va fi antrenorul Realului in urmatoarele patru sezoane. Este o onoare sa avem alaturi de noi unul dintre cei mai mari antrenor. Suntem foarte multumiti cu alegerea facuta. Responsabilitatea mea este sa caut ce e mai bun pentru club, iar cel mai bun este Jose Mourinho.

14:04 - Jose Mourinho intra in sala de conferinte de pe Santiago Bernabeu


Mourinho, prezentat oficial la Real Madrid: "Promit sa fiu acelasi Mourinho"