La Liga

Real Madrid castiga El Clasico

Real Madrid a castigat derby-ul cu FC Barcelona, scor 1-0, gratie golului reusit de Baptista in minutul 36, dupa un un-doi superb cu Van Nistelrooy. Gratie acestei victorii, campioana Spaniei se distanteaza la sapte puncte in fruntea Primera Division
Situatia din cele doua tabere era total diferita inaintea partidei. Catalanii ocupau locul secund, la patru puncte in spatele Realului, iar presedintele Laporta a dat o declaratie suspecta - "Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar insemna o infrangere", spunea Laporta, declaratia acestuia fiind echivalenta cu demiterea lui Rijkaard din iarna.

Desi presa din Spania anunta ca Deco si Ronaldinho vor fi rezerve, Frank Rijkaard i-a introdus pe acestia inca din primul minut, in locul lui Giovani si Gudjohnsen, in timp ce Bernd Schuster l-a preferat pe argentinianul Heinze in locul lui Marcelo, mai ales ca in toate cele sapte meciuri in care fundasul stanga a fost titular, Realul a castigat de fiecare data.

Inceputul meciului a fost unul destul de modest, doar doua "cereri" de penalty ale catalanilor iesind in evidenta. Mai intai, in minutul 15 Deco a centrat in mana lui Sneijder, dar Mejuto Gonzalez a lasat jocul sa continue, pentru ca dupa alte 15 minute, Eto'o sa ceara penalty, dupa ce Casillas l-a blocat in suprafata de pedeapsa.

Prima ocazie de gol a venit in minutul 34, cand Iniesta a patruns impetuos pe partea dreapta, a centrat in fata portii pana la Ronaldinho, care a sutat puternic, dar in Casillas, iar apoi Ronaldinho l-a faultat pe Cannavaro, galacticii executand repede pentru a pleca pe un contraatac din care au si marcat singurul gol al primei reprize.

Julio Baptista a facut un un-doi splendid cu Van Nistelrooy, fara ca mingea sa atinga terenul, iar apoi a sutat de la marginea careului de 16 metri direct in vinclu, fara replica pentru Victor Valdes, ramas spectator. Real Madrid mai putea inscrie o data pana la pauza, dar sutul lui Robinho din minutul 40 a fost retinut in doi timpi de catre Valdes.

Dupa pauza, elevii lui Frank Rijkaard au intrat mult mai montati pe teren si s-au apropiat periculos de poarta lui Casillas. Eto'o a deschis sirul ocaziilor, in minutul 52, cand a sutat din intoarcere pe langa poarta, pentru ca Iniesta sa il puna si el la incercare pe Casillas, cu un sut din 16 metri, un minut mai tarziu. 

Raspunsul madrilenilor a venit de la Robinho, care a patruns prin tot careul Barcelonei, l-a driblat inclusiv pe Valdes, dar a intrat in unghi si nu a mai avut pozitie de sut.  Gestul lui Robinho a fost repetat un minut mai tarziu de Sergio Ramos, insa sutul acestuia la coltul scurt a fost parat fara probleme de Valdes.

Barcelona a mai pus in pericol poarta lui Casillas dupa intrarea lui Bojan, insa portarul madrilenilor a fost in forma si a scos sutul acestuia din minutul 83, pentru ca la faza urmatoare Yaya Toure sa reia din intoarcere pe langa poarta.

Pe final, Real Madrid putea sa se distanteze pe contraatac, insa meciul s-a terminat cu victoria la limita a madrilenilor, scor 1-0, iar diferenta dintre cele doua echipe din clasament este in acest moment de sapte puncte, ceea ce inseamna ca sansele lui Frank Rijkaard de a ramane antrenorul catalanilor sunt minime.

FC Barcelona: Valdes - Puyol (Zambrotta '77), Marquez, Milito, Abidal - Xavi (Bojan '82), Yaya Toure, Deco (Giovani '58) - Eto'o, Ronaldinho, Iniesta
Antrenor: Frank Rijkaard

Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos (Torres '88), Pepe, Cannavaro, Heinze - Sneijder (Gago '79), Baptista, Diarra, Robinho (Robben '85) - Raul, Van Nistelrooy
Antrenor: Bernd Schuster

Onlinesport



Real Madrid castiga El Clasico