Ligue 1

Giuly, trei ani la PSG

Fostul international francez Ludovic Giuly a revenit in prima liga din Hexagon, dupa doua experiente mai putin reusite la FC Barcelona si AS Roma, mijlocasul ofensiv de 32 de ani semnand un contract pentru urmatoarele trei sezoane cu Paris Saint Germain.
Debutant in 1994 la Lyon, Giuly a cunoscut consacrarea internatioanala zece ani mai tarziu cand a jucat finala Ligii Campionilor cu AS Monaco, dupa 184 de meciuri si 47 de goluri pentru clubul monegasc.

A urmat transferul la Barcelona, unde in trei sezoane a marcat 19 goluri in 85 de meciuri, pentru ca in ultima stagiune sa evolueze la AS Roma in 32 de meciuri.

"Sunt foarte, foarte bucuros ca am ajuns la Paris, unde exista mari sperante pentru sezonul urmator. Pentru mine cel mai important este sa am incredere. Presedintele mi-a dat cuvantul sau, iar eu trebuie sa ma ridic la asteptarile celor de aici. Voi incerca sa-mi impun stilul de joc, sa impartasesc din experienta mea, dar nici eu nu sunt Zorro sa schimb totul peste noapte", a declarat Giuly.

In palmaresul sau figureaza un titlu al Frantei alaturi de AS Monaco (2000), doua titluri ale Spaniei (2005, 2006), o Cupa a Ligii Frantei cu AS Monaco (2003), Supercupa Spaniei cu Barcelona (2005, 2006), Supercupa si Cupa Italiei cu AS Roma (2007/08), Liga Campionilor cu Barcelona (2006) si Cupa Confederatiilor cu nationala Frantei (2003).

Potrivit presei din Hexagon suma de transfer este de 2.5 milioane de euro, Giuly semnand un contract valabil pentru urmatoarele trei sezoane.

Pentru Paris Saint Germain este al treilea transfer al verii, dupa Guillaume Hoarau si Stephane Sessegnon, acesta din urma fiind international din Benin.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Giuly, trei ani la PSG