Premier League

Meci de Cupa Angliei suspendat dupa ce un jucator s-a prabusit pe teren. Muamba a fost resuscitat si era duminica noapte in stare critica

Partida dintre Tottenham si Bolton din Cupa Angliei a fost suspendata sambata la scorul de 1-1 dupa ce jucatorul Fabrice Muamba a cazut din picioare si a ramas inconstient fara a fi jenat de niciun alt jucator. Momentul s-a petrecut in minutul 41. Sportivul a facut un infarct la 23 de ani.
Potrivit relatarilor de la fata locului aduse actualitatii de reporterii publicatiilor engleze, Muamba a cazut ca secerat la pamant, unde medicii ambelor echipe au facut eforturi disperate pentru a-l resuscita.

Intr-o liniste de catedrala si cu suporterii ambelor echipe avand ochii in lacrimi, jucatorii ambelor echipe au urmarit inmarmuriti scenele petrecute chiar pe gazonul lui White Hart Lane.

Potrivit celor prezenti pe stadion medicii au folosit un defribilator pentru a-l resuscita pe jucatorul congolez.

Muamba, 23 de ani, a fost in cele din urma transportat la cel mai apropiat spital din Londra pentru a primi ingrjiri medicale complexe.

Potrivit site-ului bbc.co.uk "jucatorul se lupta sa supravietuiasca", in timp ce reporterul ESPN a relatat ca Muamba nu respira in timp ce era transportat in afara terenului.

El s-a transferat la Bolton in 2009 si a evoluat in 130 de meciuri de Premier League.

Potrivit unei informatii aparute sambata pe Twitter, la scurt timp dupa incident, Muamba a fost resuscitat cu succes in ambulanta. Jucatorul a ajuns apoi la spital respirand prin propriile forte. Informatia a fost confirmata de personalul medical prezent pe ambulanta, ulterior fiind emis in acest sens si un comunicat din partea unitatii medicale.

Sky News a confirmat la cateva zeci de minute informatia de pe Twitter. Muamba a fost stabilizat si poate respira singur la spitalul London Chest. El este sedat total si internat duminica seara la Terapie Intensiva. Starea sa este in continuare critica, asa cum scrie duminica noapte BBC, urmand ca luni sa existe noi informatii.

Onlinesport


Meci de Cupa Angliei suspendat dupa ce un jucator s-a prabusit pe teren. Muamba a fost resuscitat si era duminica noapte in stare critica