Premier League

Victorie pentru Chelsea inainte de CFR Cluj

Chelsea Londra a castigat ultimul meci dinaintea celui cu CFR Cluj din Liga Campionilor, scor 2-0, pe terenul lui Bolton, gratie golurilor lui Anelka si Deco. Liverpool si Arsenal au obtinut si ele victorii in etapa a XVI-a a Premiership.
Dupa ce etapa trecuta a pierdut cu Arsenal, Chelsea nu avea voie sa faca niciun pas gresit in deplasarea de la Bolton, echipa care din ultimele cinci meciuri castigase patru. Chiar daca marti va juca un meci decis cu CFR Cluj in Liga Campionilor, Luiz Felipe Scolari nu a odihnit niciun jucator.

Nicolas Anelka a deschis scorul rapid, in minutul 9, din cetnrarea lui Jose Bosingwa, consolidandu-si astfel prima pozitie in clasamentul golgheterilor, cu 13 goluri in 16 etape.

La urmatoarea ocazie de gol, Chelsea a marcat din nou, in minutul 21. Portughezul Deco a marcat un gol fabulos din foarfeca, dupa ce initial portarul finlandez Jaaskelainen blocase sutul lui Salomon Kalou.

Echipa lui Scolari a continuat sa atace, dar Lampard, Deco, Bosingwa si Anelka nu au mai putut sa il invinga pe Jaaskelainen pana la sfarsitul partidei si scorul a ramas acelasi pana la finele celor 90 de minute.

Victoria de pe Reebok Stadium este cea de-a zecea victorie consecutiva obtinuta in deplasare de Chelsea Londra, care a reusit astfel sa doboare un record care data de 48 de ani.

Bolton: J. Jaaskelainen  · J. Samuel (Smolarek 81) · A. O Brien  · G. Cahill  · G. Steinsson  · M. Taylor  · F. Muamba (Gardner 45) · G. McCann  · K. Nolan  · K. Davies  · J. Elmander  

Chelsea: P. Cech  · Alex  · A. Cole  · J. Bosingwa (Bosingwa 89) · J. Terry  · F. Lampard  · J. Obi Mikel  · M. Ballack  · Deco  · N. Anelka  · S. Kalou (Ferreira 83)

Togolezul Emmanuel Adebayor a adus victoria lui Arsenal Londra in meciul cu Wigan printr-un gol marcat in minutul 16, iar Liverpool a plecat cu toate cele trei puncte din deplasarea de la Blackburn. Xabi Alonso (69), Benayoun (79) si Gerrard (90)  au punctat pentru Liverpool, iar Roque Santa Cruz pentru Blackburn.

In alte meciuri, Fulham a remizat cu Manchester City (1-1), Hull City continua forma buna dupa victoria cu Middlesbrough (2-1), iar Newcastle United a remizat cu Stoke City (2-2).

In clasament, conduce in continuare Liverpool (37p), urmata de Chelsea (36p), Arsenal (29p) si Manchester United (28p - 2 meciuri mai putin). Pe pozitiile retrogradabile se afla Sunderland, Blackburn si West Bromwich.

Onlinesport


Victorie pentru Chelsea inainte de CFR Cluj