Premier League

Premiership: Avancronica etapei a X-a

Iata avancronica etapei cu numarul X din campionatul Angliei, care debuteaza in forta cu super derby-ul Everton-Liverpool si se incheie, luni, cu meciul dintre Newcastle United si Tottenham Hotspurs.
Atacantul transferat in aceasta vara de la Atletico Madrid, Fernadno Torres, este incert pentru super-derbyul Everton-Liverpool de sambata. Torres s-a accidentat la un antrenament al nationalei Spaniei si, desi s-a antrenat vineri cu toata echipa, Rafa Benitez a anuntat ca se va hotari in ziua meciului daca il va folosi pe Goodison Park pe atacantul care a inscris sapte goluri in acest sezon. De cealalta parte, la Everton este din nou inclus in lot mijlocasul australian Tim Cahill, care in acest sezon nu a evoluat nici un minut din cauza unei accidentari la picior.

Liderul din Premiership, Arsenal, va fi fara atacantul Robin van Persie in meciul de pe teren propriu cu Bolton Wanderers. De asemenea, Arsene Wenger nu-l va putea folosi pe fundasul Philippe Senderos, care s-a accidentat la nationala Elvetiei, in timp ce Manuel Almunia va ramane in continuare in poarta "tunarilor", desi Jens Lehmnann este apt 100% si a declarat ca nici nu se gandeste sa faca tusa la Arsenal. In cealalta tabara, la Bolton, lucrurile nu sunt deloc roze. Bolton va veni pe Emirates Stadium fara antrenor, dupa ce Sammy Lee si-a dat demisia, echipa urmand a fi condusa de catre Archie Knox. Mai mult chiar, Bolton are si doi accidentati dupa meciurile internationale, suedezul Christian Wilhelmsson si francezul Nicolas Anelka.

Campioana Manchester United, in mare revenire de forma dupa startul slab de campionat, merge la Aston Villa, echipa pentru care ar putea debuta togolezul Moustapha Salifou, caruia i-a sosit, in sfarsit, cartea verde, desi a semnat cu gruparea de pe Villa Park inca din vara.

In degringolada totala, Chelsea merge la Middlesbrough la o zi dupa ce in France Football a aparut un interviu incendiar cu Didier Drogba care a declarat ca nu mai vrea sa auda de Chelsea si ca vrea sa plece cat mai repede pe Stamford Bridge. Londonezii au incercat sa mai dreaga un pic lucrurile si au pus un alt jucator important, Michael Essien, sa dea o declaratie in care sa-l perie pe Avram Grant, succesorul lui Jose Mourinho.

Programul etapei:
Sambata, 20 Octombrie, 2007
ORA
GAZDE
 OASPETI
STADION
14:45
Everton  v  Liverpool Goodison Park
17:00
Arsenal  v  Bolton Emirates
17:00
Blackburn  v  Reading Ewood Park
17:00
Fulham  v  Derby Craven Cottage
17:00
Man City  v  Birmingham City of Manchester
17:00
Middlesbrough  v  Chelsea The Riverside
17:00
Wigan  v  Portsmouth The JJB
19:15
Aston Villa  v  Man Utd Villa Park

Duminica, 21 Octombrie, 2007
ORA
GAZDE
 OASPETI
STADION
18:00
West Ham  v  Sunderland Upton Park

Luni, 22 Octombrie, 2007
ORA
GAZDE
 OASPETI
STADION
22:00 Newcastle  v  Tottenham St James' Park

Onlinesport


Premiership: Avancronica etapei a X-a