Fotbal International

Rummenigge incearca un puci impotriva FIFA

Germanul Karl-Heinz Rummenigge, presedintele clubului Bayern Munchen si al Asociatiei Europene a Cluburilor (ECA), a declarat, într-un interviu, ca si-a pierdut încrederea în FIFA si ca îsi doreste ca gruparile de fotbal sa aiba în viitor o mai mare importanta în organizarea acestui sport.
Rummenigge (55 de ani) a declarat, pentru publicatia The Guardian, ca si-a pierdut încrederea în FIFA în urma recentelor scandaluri privind coruptia din cadrul acestui for si ca grupari precum Bayern Munchen, Manchester United si Real Madrid ar trebui sa porneasca "o revolutie" pentru transformarea fotbalului, daca va fi necesar, informeaza AFP.

"Nu voi mai accepta mult timp ca trebuie sa fim condusi de oameni care nu sunt seriosi si curati. Acum este momentul sa intervenim. Pentru ca atunci când stii ca ceva nu este în regula, ai obligatia de a schimba lucrurile", a spus presedintele ECA.

Potrivit lui Rummenigge, cluburile din lumea întreaga sunt în favoarea unei reforme a structurii puterii în fotbal. "Nu este vorba numai de cluburi de top, ci de toate cluburile. Sepp Blatter spune ca va face curatenie, însa faptul ca nimeni nu mai crede în vorbele lui îti spune totul.

"Nu mai sunt optimist, pentru ca ei cred ca sistemul functioneaza perfect asa cum este. Este vorba de o masina de bani, Cupa Mondiala dupa Cupa Mondiala. Iar pentru ei este mult mai important decât un management serios si curat", a mai spus Rummenigge, declarându-se sceptic în ceea ce priveste capacitatea federatiilor nationale de a schimba FIFA.

Oficialul gruparii germane crede ca toti cei implicati în fotbal - cluburile, federatiile, jucatorii, arbitrii si fotbalul feminin - au dreptul de a se implica în procesul luarii deciziilor.

"Le voi mai acorda o sansa, însa sunt pregatit pentru o revolutie daca va fi singurul mijloc de a ajunge la o solutie", a adaugat Rummenigge.

Fostul international german nu este de acord nici cu marirea numarului de participanti la competitii precum Cupa Mondiala sau Campionatul European. "Când am câstigat eu Campionatul European (în 1980), erau opt echipe în faza finala.

Acest numar se va tripla pâna în 2016. La Cupa Mondiala erau 16 echipe, acum sunt 32. Cluburile platesc jucatorii însa nu participa la luarea deciziilor. Nu suntem tratati corect", a mai spus Karl-Heinz Rummenigge.

Mediafax



Rummenigge incearca un puci impotriva FIFA