Fotbal International

Ronaldo a iesit din fotbal ca un mare jucator. Romania a intrat, fara sa vrea, si ea in istorie

Ronaldo a jucat ultimul sau meci in tricoul Braziliei si a iesit de pe teren aclamat de intreg publicul prezent pe stadionul Pacaembu din Sao Paulo. El a imbracat pentru ultima oara tricoul cu numarul 9, in amicalul castigat de gazde cu 1-0 contra Romaniei. Tricolorii, fara performante notabila la nivel de echipa nationala pe plan mondial, vor ramane in istoria fotbalului prin retragerea unuia dintre cei mai mari jucatori ai tuturor timpurilor. Omul plin de gol a pus definitiv ghetele in cui.
Ronaldo a jucat 15 minute, ultimele din prima repriza. "Fenomenul", in varsta de 34 de ani, retras anul trecut din fotbal, cel mai mare golgheter din istoria Cupei Mondiale, a dat un tur de stadion imbracat in tricoul Braziliei, insotit de cei doi copii ai sai si zeci de fotoreporteri.

"Va multumesc mult pentru tot ce ati facut alaturi de mine in cariera, pentru ca m-ati acceptat asa cum am fost, pentru ca ati plans atunci cand am plans si eu, iar atunci cand am ras ati ras si voi. Nu pot decat sa multumesc din adancul inimii intregului popor brazilian pentru toata tragostea pe care mi-a oferit-o. Pe curand, dar de data aceasta ne vom revedea in afara terenului de fotbal", a spus Ronaldo emotionat in centrul arenei Pacamebu.

Ecranul imens amplasat pe stadion a afisat inaintea meciului imagini din cariera jucatorului care a inscris de 67 de ori pentru Brazilia in cei 17 ani de cariera, dintre care 15 la Cupa Mondiala - record absolut.

In timpul meciului, pe ecran se dadeau alternativ imagini cu meciul si cu incalzirea lui Ronaldo, ceea ce a tinut permanent publicul in priza cu intrarea pe teren a fostei mari glorii. Cand ceasul meciului arata o jumtate de ora, fostul jucator de la Real Madrid, Barcelona, Inter si AC Milano s-a ridicat de pe banca, iar emotia a cuprins intreg stadionul.

El a intrat pe teren in minutul 30, atunci cand Brazilia conducea cu 1-0, gratie golului marcat de Fred, cel pe care l-a si inlocuit. In ultimul sfert de ora imbracat in tricoul Braziliei, Ronaldo a avut trei ocazii mari de a marca, in minutele 35, 39 si 41, insa suturile slabe sau interventiile portarului nostru Tatarusanu l-au privat de un ultim moment de glorie in echipamentul verde-galben.

"Imi cer scuze, am avut trei ocazii de gol, insa nu am reusit sa inscriu astazi", a spus legenda in fata publicului. La pauza, inainte de iesirea finala de pe teren, arbitrii i-au daruit lui Ronaldo mingea si fluierul. Apoi, el a fost felicitat de  toti jucatorii de pe teren, titularii si rezervele ambelor echipe, inainte de a face un tur al terenului alaturi de cei doi copii ai sai, salutand permament si fiind permanent aclamat.

A aruncat banderola de capitan in tribune, iar un fan a prins-o pe ritmuri de samba. In jurul sau erau si 15 tineri imbracati in echipamentul de fotbal brazilian, care sa ii aduca aminte de cele 15 goluri marcate de el la Cupele Mondiale. La final a mai lansat o serie de saruturi spre tribune si a fost din nou aclamat de suporteri, o retragere pentru unul dintre cei mai mari jucatori de fotbal din istorie.

Un moment mare de fotbal, la care si Romania a participat, ramanand fara sa vrea agatata pe harta fotbalului important.

Onlinesport



Ronaldo a iesit din fotbal ca un mare jucator. Romania a intrat, fara sa vrea, si ea in istorie