Fotbal International

Adriano va fi audiat pentru presupuse legaturi cu traficantii de droguri din Rio de Janeiro

Atacantul brazilian Adriano, care a fost transferat de la Flamengo la AS Roma, ar urma sa fie interogat, luni, de politia din Rio de Janeiro pentru a explica presupuse tranzactii financiare cu traficantii de droguri locale, informeaza AFP.

"Adriano a fost convocat si va fi interogat de comisarul Luiz Alberto Cunha de Andrade", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvânt al sectiei 38 din Bras Pina (zona de nord din Rio).

Jucatorul cariocas, care va pleca la 6 iunie din Brazilia cu destinatia Sardinia, pentru o saptamâna de vacanta înainte de a merge la formatia AS Roma, e suspectat de politie de legaturi financiare cu oamenii lui Fabiano Atanasio da Silva, sef al traficului de droguri din favela Vila Cruzeiro.

Da Silva este, printre altele, acuzat ca a tras cu o pusca într-un elicopter al politie, la 17 octombrie anul trecut, unde trei ofiteri au fost ucisi carbonizati. De asemenea, el e acuzat de uciderea unui director de închisoare în octombrie 2008.

Potrivit cotidianului O Dia de luni, politia investigheaza si doua fotografii în care apare Adriano. Într-una din aceste poze, atacantul brazilian face cu degetele initialele "CV" ale factiunii criminale Commando Vermelho din Rio, iar în alta tine în mâna o pusca, precum un traficant. Fotografiile au fost luate de la jucatorul brazilian atunci când locuia la Como, lânga Milano, si evolua pentru Inter (pâna în aprilie 2009). Agentul jucatorului a afirmat în publicatia O Dia ca arma din fotografie e de fapt "o replica folosita pentru jocurile de paintball".

Aceasta este a doua oara în mai putin de trei luni când Adriano este audiat de catre politie. În aprilie anul trecut, el a trebuit sa explice de ce una dintre motocicletele sale a fost înregistrata pe numele mamei unui traficant de droguri si pe numele unuia dintre prietenii sai din copilarie, Paulo Rogerio de Souza Paz. Cazul nu este înca închis.

Mediafax



Adriano va fi audiat pentru presupuse legaturi cu traficantii de droguri din Rio de Janeiro