Fotbal International

Petit in locul lui Domenech la nationala Frantei

Cotidianul L'Equipe scrie, joi dimineata, în editia online, ca Emmanuel Petit îi va succede lui Raymond Domenech în functia de selectioner al Frantei, adversara României în grupa de calificare la Euro-2012.

Conform L'Equipe, federatia franceza va anunta, vineri, numele succesorului lui Raymond Domenech, însa Petit a declarat pentru publicatia sportiva ca el este alesul.

"Îi voi succede lui Raymond Domenech dupa Cupa Mondiala. Nu am înca diplomele necesare, dar am o pentru pasiune echipa Frantei. Este surprinzator ca am fost ales, în special pentru ca l-am criticat pe presedintele federatiei Jean-Pierre Escalettes", a declarat Petit.

Petit nu se afla pe lista oficiala de candidati pe care se aflau Didier Deschamps, Laurent Blanc, Jean Tigana si Alain Giresse.

"Mai întâi voi cere jucatorilor sa se bucure de fotbal. Nu sa câstige toate meciurile. Este imposibil", a mai spus Petit.

Emmanuel Petit este nascut la 22 septembrie 1970 si a jucat de-a lungul carierei la echipe precum Arsenal, FC Barcelona, AS Monaco sau Chelsea. El a facut parte din echipa Frantei campioana mondiala în 1998 si campioana europeana în 2000.

Mediafax



Petit in locul lui Domenech la nationala Frantei