Stranieri

Mutu, cel mai bun jucator al etapei din Serie A

Adrian Mutu, a fost desemnat de presa italiana cel mai bun jucator al etapei a 18-a din Serie A, dupa ce a înscris doua goluri pentru Cesena in meciul de pe teren propriu cu Novara, scor 3-1.

"Mutu de neoprit", a notat calciomercato.it, care l-a clasat pe român pe primul loc în topul celor mai buni cinci jucatori ai etapei, înaintea lui Klose (Lazio), Giovinco (Parma), Vucinici (Juventus) si Kjaer (AS Roma). Adrian Mutu a primit nota 7,5, iar ceilalti patru au fost notati cu 7. "Joc uimitor al atacantului român, care se implica în toate actiunile periculoase ale Cesenei. Pe lânga obtinerea unui penalti, el înscrie doua goluri, permitând echipei sale sa învinga Novara. Ziua sa este stricata de un fault dur al lui Rinaudo, care îl determina sa iasa de pe teren", mentioneaza calciomercato.it.

Eco dello Sport i-a acordat lui Mutu tot nota 7,5 si l-a ales cel mai bun fotbalist al etapei. "Dupa atâtea partide fara constanta a venit o prestatie convingatoare, demna de marele sau talent", noteaza sursa citata.

Quotidianamente.net scrie ca atacantul român a fost "dezlantuit", iar Datasport considera ca Mutu, notat cu 8, a facut "o partida extraordinara". "Reuseste o dubla, ajunge la 101 goluri în Serie A, câstiga doua penaltiuri si se implica si în faza autogolului lui Rinaudo. Într-o zi absolut de gratie, Cesena are nevoie absoluta de golurile lui pentru a se salva", adauga agentia italiana.

Atacantul Adrian Mutu a marcat doua goluri în partida pe care echipa AC Cesena a câstigat-o, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (2-0), în fata formatiei Novara, în etapa a XVIII-a a campionatului Italiei.

Adrian Mutu, care a jucat pâna în minutul 65, a înscris în minutele 20 si 39 din penalti. Primul gol marcat de român în acest meci a însemnat reusita sa cu numarul 100 în Serie A. Internationalul român a contribuit si la autogolul lui Rinaudo din minutul 45. În minutul 61, Mutu a obtinut un penalti, dar Candreva l-a ratat. Pentru Novara a înscris Morimoto, în minutul 89.

Mediafax



Mutu, cel mai bun jucator al etapei din Serie A