Stranieri

Dan Petrescu i-a fermecat pe rusi

Speriati dupa ce Dan Petrescu a anuntat ca ar putea pleca de la Kuban Krasnodar, rusii au inceput o campanie in favoarea romanului, umplandu-l de laude pentru performantele reusite la Kuban Krasnodar.
Deranjat de faptul ca rusii nu ii dau mana libera la transferuri, Dan Petrescu a amenintat marti ca ar putea pleca de la Kuban.

Anuntul lui Petrescu a starnit mai multe reactii pozitive din Rusia, majoritatea de lauda la adresa tehnicianului roman.

"Kuban a fost cea mai mare surpriza a campionatului. Dan Petrescu este un antrenor foarte puternic, printre cei mai buni din Rusia. In principiu, chiar si cand a pierdut, Kuban de fapt nu a pierdut. La fiecare meci, fara nici o exceptie, au avut momente bune, momente in care au atacat, in care au pus probleme. Toate echipele ar trebui sa ia exemplu de la Kuban. N-am nici un dubiu ca va incheia in primele opt echipe daca Dan Petrescu va fi pastrat. Dar daca Petrescu va pleca, pentru Kuban va fi o adevarata lovitura, in timp ce Lokomotiv ar da lovitura. In prima liga din Rusia sunt multe echipe bune, dar doar trei sunt bine antrenate: Kuban, Krasnodar si Tom Tomsk", a spus fostul fotbalist rus Alexander Bubnov.

Pe langa cuvintele de lauda adresate de Bubnov, Dan Petrescu a avut parte de o surpriza si din partea lui Alexander Mostovoy, fostul fundas de fier al Rusiei.
 
"Surprizele primei parti ale sezonului sunt Anzhi si Kuban Krasnodar. Daca Anzhi a investit masiv pentru a ajunge aici, Kuban a avut noroc cu un antrenor competent, Dan Petrescu", a comentat Mostovoy.

In plus, echipa pregatita de Dan Petrescu a fost declarata de Novgaz "senzatia primei parti a sezonului". "In ciuda predictiilor, echipa din sudul Rusiei a demonstrat ca nu a venit in prima liga pentru a practica un fotbal defensiv. Baietii romanului Dan Petrescu au atacat in valuri, chiar si in meciurile cu niste giganti. Au meritat cu prisosinta sa incheie in primii opt", a scris sursa citata.

Kuban Krasnodar a incheiat prima parte a sezonului pe locul sase. Campionatul Rusiei s-a intrerupt iar jucatorii lui Kuban au avut parte de o surpriza din partea lui Dan Petrescu, ei primind trei zile in plus de vacanta. Kuban se reuni pe 6 iulie, iar pe 7 iulie va pleca intr-un cantonament in Germania.

Onlinesport


Dan Petrescu i-a fermecat pe rusi