Stranieri

Agentul lui Mutu incearca sa indulceasca stenogramele

Agentul atacantului Adrian Mutu, Pietro Chiodi, a comentat, marti seara, informatiile aparute în presa din România privind interceptarea unei conversatii telefonice între jucator si interlopul Nuredin Beinur, precizând ca era vorba despre o discutie între persoane care se cunosc de foarte mult timp. Daca ne luam dupa Chiodi, am spune ca poate fi numit "un tiganus priceput", pentru ca nu poti minimiza o discutie a lui Adrian Mutu, o vedeta de fotbal si model pentru mii de copii (de exemplu), care se bate pe burta cu un presupus infractor, vorbind la nivelul lui si plangand pentru o masa gratis.

"Aceea nu este o conversatie de afaceri, ci una între persoane care se cunosc de zece ani si care este veche de 2-3 ani. Este vorba despre o conversatie dintr-o mie, în care se tachineaza doi oameni care se cunosc de mult si care nu are nicio legatura cu investigatiile care privesc acea persoana. Faptul ca acea conversatie a aparut în presa este doar fructul curiozitatii jurnalistice ce-l înconjoara pe Mutu dintotdeauna, în special în tara sa", a explicat italianul Pietro Chiodi în numele jucatorului român, potrivit editiei online a cotidianului La Repubblica.

Fotbalistul Adi Mutu a fost interceptat în dosarul interlopilor constanteni Erchin si Nuredin Beinur, ambii deferiti justitiei pentru infractiuni cu violenta si santaj, când îi reprosa lui Nuredin ca a fost pus la plata într-un restaurant al inculpatului, acesta din urma scuzându-se pentru situatie.

Potrivit interceptarii telefonice din 12 mai 2010, depusa la dosarul în care Erchin si Nuredin Beinur, dar si alte persoane printre care si un comisar, au fost deferiti justitiei pentru santaj, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor si favorizarea infractorului, discutia, adusa de ziarul Adevarul, se poarta între interlopul Nuredin si fotbalistul Adi Mutu.

În aceasta discutie jucatorul român îi reproseaza interlopului faptul ca a fost pus la plata consumatiei facute în localul acestuia din urma, fapt pentru care s-a simtit jenat, pe motiv ca lumea nu îl respecta. În aceeasi discutie Mutu trateaza cu interlopul posibilitatea oferirii uni interviu in Turcia pentru care cere 50.000 de euro, dar si oportunitatea primirii unei vile din partea unor cunostinte ale interlopului, tot în Turcia.

"Adrian Mutu: Am fost la Aqua frumos, taca-paca, m-au pus oamenii sa platesc.

Nuredin Beinur: Unde?

Adrian Mutu: La Aqua.

Nuredin Beinur: Pai, când ai fost la Aqua?

Adrian Mutu: Luni seara.

Nuredin Beinur: Luni seara ai fost la Aqua?

Adrian Mutu: Pai da. Frumos. A venit, m-a salutat toata lumea si când am plecat...

Nuredin Beinur: Pai de ce nu ai semnat, ma, din partea mea? Esti nebun?

Adrian Mutu: Eee...

Nuredin Beinur: Pai, mi-ai zis, ma, nebunu' satului? Mi-ai zis mie? Te lasam eu sa platesti? Baga-mi-as p... în nota lor, sa-mi bag!

Adrian Mutu: Pai, puteai sa le lasi vorba, ma, la fraieri! Nu ma duc la tine la restaurant si, în p... mea, ma pune astia sa platesc...

Nuredin Beinur: Ai zis ca pleci nebunu' satului! Ai zis ca pleci! Eu stiam ca te duci tu...

Adrian Mutu: Dar eu credeam ca tu ai lasat vorba acolo...

Nuredin Beinur: N-am lasat.

Adrian Mutu: În p...a mea, ca data trecuta m-am ridicat fara sa platesc. M-am facut de râs, cred ca, în p... mea.

Nuredin Beinur: Du-te, ma, de aici! Mie îmi pare rau! Eu nu le-am spus! Îti spun sincer, daca tu îmi ziceai: "Ba, ma duc la Aqua", te lasam eu sa platesti? Esti nebun la cap?

Adrian Mutu: Pai, nu e vorba, ma, sa lasi tu, e vorba de respectul oamenilor.

Nuredin Beinur: Normal, normal. Ca sa vezi bulangiii cum sunt!

Adrian Mutu: Da...

(...)

Nuredin Beinur: Pai, ce sa-ti mai zic cumetrule? Ce sa-ti mai...

Adrian Mutu: Lasa-ma, mâncati-as p... ta. Ca stau cu fraierii la masa, numai înjuraturi de ne-a auzit cred tot Bucurestiul.

Nuredin Beinur: Pai, tie îti trebuie de-astea cumetre? Ai vazut, am iesit prima seara, ne-am distrat frumos, a doua seara frumos.

Adrian Mutu: Da... eu nu am spus... Las-o în p... mea... daca vrei sa vii unde sunt eu, bine, daca nu...

Nuredin Beinur: Nu ma chema pe mine ca pe maimutoi, ma, mânca-ti-as gura ta!

Adrian Mutu: Nu e vorba de aia! Dar cheama-ma mânca-ti-as, dar pune-ma cu lumea cu care vorbim de... ne distram, ne de-astea... nu înjura oamenii lumea, mânca-ti-as gura ta, cu mine la masa. Care eu le-am spus pâna la urma: "Lasa, ma, mânca-v-as gura voastra, ca e nasi-miu pâna la urma!" daca vreau, îl înjur eu (nasul lui Mutu este Nicu Gheara n.r.). Dar nu înjurati voi...

Nuredin Beinur: Pai vezi...

(...)

Dintr-o alta convorbire reiese ca nici Ioan Becali sau Gigi Becali nu platesc consumatia în restaurantele controlate de Beinur, nota lor fiind trecuta pe "caietul" acestuia.

" Da, ma, da. Dar nu mi-ai zis ca te duci, Mutulica. Daca îmi spuneai: "Ba ma duc la Aqua!". Ai înteles? Te lasam eu? Cum fac cu Giovani. Giovani ma suna. Îi spun eu la aia: "Ba, vedeti ca la Giovani treceti la mine sau la Gigi, sau la oricare". Dar nu le-am spus. Lasa ca vii si le reglam noi. Da-le în p...a ma-sii. Poate facem ceva în Turcia, mânca-ti-as gura ta", spune Nuredin Beinur.

În continuarea convorbirii, Beinur si Mutu pun la cale o excursie în Turcia unde fotbalistul ar fi urmat sa pretinda ca îsi cumpara o vila într-un complex de vile. Acest lucru ar fi urmat sa atraga clientii încântati sa fie vecini cu fotbalistul român. Mutu pretinde si 50.000 de euro pentru a aparea într-un reportaj în presa, scrie Gândul.

"Nuredin Beinur: Ce dracu', ma? A... te astept, ma, poate dam o fuga în Turcia ca vor sa faca unii un reportaj cu tine în Turcia si-ti plateste toate astea, bilet de avion, cutare, tot, tot, tot.

Adrian Mutu: Îmi da si cascaval?

Nuredin Beinur: Pai, o sa-ti dea si cascaval daca e! Da, ma, dar eu m-am gândit la alte variante! Ca eu am niste miliardari acolo si sa-ti dea niste case pe acolo, ca chipurile stai într-o zona... unii care fac o zona rezidentiala, ai înteles? Si îti dau cadou, ce p... mea! Si uite, domne, sta Mutu aicia si a zis "Bai, daca vreti sa vindeti case, îi dati lu' asta cadou si vindeti mai repede!"

Adrian Mutu: Îhî.

Adrian Mutu: Auzi, ma? Daca vor turcii sa faca ceva cu mine sa-mi plateasca tot absolut doua zile. Si sa-mi dea 50.000 de euro.

Nuredin Beinur: Da...

Adrian Mutu: Si sa faca. Ca eu n-am dat la nimeni pâna acum.

Nuredin Beinur: Si dai un reportaj.

Adrian Mutu: Pai da. Si ne plimbam pe acolo...poate o legam si cu turcii ailalti... "Uite domne mi-am luat casa aici"...vrajeala.

Nuredin Beinur: Pai, nu nebunica, noi mergem ca si cum... eu stiu cum o facem. Ca si cum...eu îl am pe cel mai tare actor de acolo, care e la moda acuma, stii? Si ca si cum vii în vacanta la asta doua-trei zile, stii? Ca sa ne caute lumea. Nu venim ca înecatii. Uite domne, l-a invitat asta doua-trei zile în Turcia la cutare si...vedem ce facem cu el. Si pe urma încep combinatiile. Mai ales acuma au scris toate ziarele de tine atunci si începe sa te caute bascanii si aia, ai înteles? Si ce, ma, mergem si cu familia daca vrei doua zile.

(...)

Nuredin Beinur: Întelegi tu. Ca daca e, te asteapta aia la aeroport, îti dai seama. Pun pe turcul ala, pe actorul, sa ne astepte cu camerele, cu alea, întelegi tu. Ca vii din partea lu' ala, prietenul tau. Ala e cel mai în voga actor acum în Turcia, stii?

Adrian Mutu: Da.

Nuredin Beinur: Ca si cum prietenul lui. Pac, pac. Eu îti spun despre ce este vorba si le legam pe urma frumos. În momentul când vad aia lumea...mai ales ca vii la asta, invitat din partea lu' asta, stii?

Adrian Mutu: Da, ma, da.

Nuredin Beinur: Si atunci eu stiu cum o leg cu miliardarii aia, cu casele si cu alea. Ca niste prieteni de-ai mei fac acuma un sir de-astea de vile de lux, stii? "Ba, vreti sa asta? Uite dati lu' asta o casa, vedem cum facem. Si va face reclama". Întelegi? Uite sta Mutu în vila cutare, cutare, întelegi? Stiu cum s-o leg. Deci fii atent, îmi fac program pentru saptamâna viitoare".

Excursia în Turcia ar fi fost avantajoasa si pentru sotia lui Mutu, Consuelo, care ar fi gasit acolo meseriasi care sa-i faca bijuterii la comanda, noteaza Gândul.

"Nuredin Beinur: Pai da. De-aia, poate dam o fuga saptamâna viitoare când vii. Si ti-am gasit si combinatie pentru Consuelo cu aurul.

Adrian Mutu: Da?

Nuredin Beinur: Cu briliantele si cu astea aici. Cu prietenii mei aici. A zis "cum, am, alea le fac eu!" Ce, i-am aratat eu un model "Ce, ma, le fac pe astea cum vrei tu si când vrei tu!" Ai înteles?

Adrian Mutu: Da, ma,da.

Nuredin Beinur: Bine, Gogule.

Adrian Mutu: Bine, Gogule, hai.

Nuredin Beinur: Bine, viata mea! Ai grija de tine. Da? Si ne punem cu picioarele pe pamânt. Hai, pa.

Adrian Mutu: Te-am pupat. Pa", se arata în discutia redata de ziarul Adevarul.

Procurorii de la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) i-au trimis în judecata, la începutul lunii februarie, în stare de arest preventiv, pe Beinur si Erchin Nuredin si pe complicii acestora Nelu Mihai Balaban, Mannix Padure, Ovidiu Constantin Pop, Valentin Popa, si în stare de libertate pe ofiterul de politie judiciara Cristinel Nitoi, Emanoil Hanganu si Petre Cantranjev.

Beinur Nuredin este acuzat de instigare la santaj, santaj asupra partii vatamate C.M.C., santaj în forma continuata fata de partea vatamata M.M., ultraj contra bunelor moravuri si doua fapte de tulburarea ordinii si linistii publice, iar Erchin Beinur a fost trimis în judecata pentru santaj în forma continuata fata de partea vatamata M.M. si patru infractiuni de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice.

Alaturi de acestia va fi judecat si ofiterul de politie judiciara Cristinel Nitoi, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, favorizarea infractorului si conflict de interese.

În acelasi dosar au mai fost trimisi în judecata Nelu Mihai Balaban, pentru santaj asupra martorului C.V. si a partii vatamate C.M.C., complicitate la santaj asupra partii vatamate M.M., ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, Mannix Padure pentru complicitate la santaj asupra partii vatamate M.M. si patru infractiuni de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii si ordinii publice, Constantin Ovidiu Pop pentru santaj asupra martorului C.V., Valentin Popa, pentru marturie mincinoasa, favorizarea infractorului si fals în declaratii, Emanoil Hanganu, pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, instigarea la fals întelectual si instigare la fals în declaratii si Petre Cantranjev pentru detinere de arme neletale.

Mediafax



Agentul lui Mutu incearca sa indulceasca stenogramele