Stranieri

Lucescu: "Vrem sa castigam cu Dinamo Kiev ca sa demonstram ca meritam titlul"

Tehnicianul echipei Sahtior, Mircea Lucescu, a declarat ca nici nu ia în considerare un rezultat de egalitate în debiul de miercuri, de pe teren propriu, cu Dinamo Kiev, din runda a 29- a a campionatului din Ucrania, ci vrea doar victoria pentru a demonstra ca gruparea din Donetk merita titlul.

"Nici nu vreau sa ma gândesc la un rezultat de egalitate. Vream sa câstigam si dorim sa dovedim ca meritam sa fim campioni. Desigur, totul se poate întâmpla la acest joc. Nu suntem singuri în teren, îl împartim cu rivalii nostri. Totusi, trebuie sa intram în joc cu încrederea ca putem învinge pe Dinamo Kiev. Vom juca un fotbal ofensiv si vom vedea care va fi reactia adversarii nostri. Ei îsi bazeaza jocul pe forta fizica si încearca sa gaseasca pase lungi în atac, încercând sa acopere mingea, aplicând abilitatile unor jucatori ofensivi de a-si folosi eficient corpul. Trebuie sa-i blocam, prevenind mingile lor sa ajunga în zona careului nostru, pentru ca sunt periculosi acolo. În aceasta întâlnire se dueleza doua echipe absolut diferite", a precizat, marti, antrenorul român, citat de site-ul oficial al clubul din Donetk.

În ciuda faptul ca gruparea din Donetk se afla pe primul loc în prima liga din Ucraina, cu 71 de puncte cu doua etapa ramase pâna la final, având trei puncte în fata echipei din Kiev, Lucescu spera ca acest avans sa nu-i faca pe jucatorii sai sa abordeze mai relaxat disputa de miercuri: "Sper ca acest avans sa nu fie un motiv de relaxare pentru jucatorii mei. Le voi cere jucatorilor sa fie cât se poate de concentrati si cred ca nici suporterii nu le vor permite sa se relaxeze".

Mircea Lucescu a tinut sa nege unele zvonuri, aparute în ultima vreme în presa româna, conform carora fundasul român Razvan Rat nu a mai evoluat în ultima perioada la echipa din Donetk din cauza unui conflict cu tehnicianul român. "Nu merita sa vorbesc despre asta. E un nonsens si as prefera sa nu-l comentez. Razvan nu a evoluat doar pentru ca un alt fotbalist a jucat în locul sau si a fost dificil pentru mine sa schimb ceva în aceasta situatie. Întotdeauna, la sfârsitul campionatului, exista probleme similare. A fost la fel si când eram la Galatasaray sau Besiktas, avem acelasi lucru si aici", a explicat Lucescu.

Partida Sahtior Donetk - Dinamo Kiev, din etapa a XXXIX-a a campionatului ucrainean (penultima), va avea loc miercuri, de la ora 19.00, pe arena din Donetk.

Mediafax



Lucescu: "Vrem sa castigam cu Dinamo Kiev ca sa demonstram ca meritam titlul"