Stranieri

Interviu | 'Bestia' Victoras Iacob

Ajuns in Grecia, Victoras Iacob traieste a doua tinerete. El este golgheterul lui Iraklis, cu 10 reusite in acest sezon, si al patrulea din campionatul elen. Totusi, fostul varf al Stelei nu s-a remacat doar prin reusitele sale, ci si prin numeroasele cartonase pe care le-a primit. Iacob est de departe un recordmen la acest capitol, incasand 4 cartonase rosii si 17 galbene!
Ai marcat zece goluri in acest sezon. Te gandesti sa pleci?

Ma simt foarte bine la Iraklis, sunt fericit. Simt ca lumea ma iubeste, iar acest lucru ma face sa imi doresc sa raman.

Esti multumit de evolutia ta din campionatul acesta?

Privesc catre reusitele mele cu gandul de a inscrie si mai mult. Ceea ce ma intereseaza este ca echipa sa castige, chiar si cu golurile mele. Totusi, nu sunt interesat de performanta personala, insa victoriile obtinute prin golurile mele sunt speciale.

Ai spus ca vrei sa ramai la Iraklis. Ce iti propui in viitorul sezon?

Acum suntem salvati matematic de la retrogradare. Insa, sa fiu sincer, nu am venit aici pentru a ma lupta la retrogradare. Am venit sa inscriu multe goluri, sa castig cu Iraklis, iar anul urmator vreau sa ne batem pentru Europa. Mediocritatea nu intra in filozofia mea fotbalistica. Sper ca anul viitor sa fie mai bun, sa uitam greselile si sa urcam cat mai sus.

Ti-a fost mai greu dupa ce au plecat Protasov si Dica de la echipa?

Protasov a fost cel care m-a dus la Iraklis si ii multumesc pentru increderea pe care mi-a acordat-o. Cu Dica ma intelegeam foarte bine inca din perioada in care evoluam la Steaua, insa in fotbal lucrurile nu evolueaza intotdeauna asa cum te astepti. Ei au plecat, dar eu sunt un profesionist si m-am luptat pentru mine.

Ai fost implicat intr-un incident neplacut cu suporterii. V-au oprit autocarul pe sosea. Cum ai trait acele momente?

A fost incredibil ce s-a intamplat! Si la Steaua am avut suporteri fanatici carora nu le placea sa piarda, dar niciodata nu am trait asa ceva. A fost ceva neasteptat pentru mine, mi-am dat seama cata pasiune pun oamenii de aici.

Esti considerat cel mai dur jucator din Grecia. De ce ai primit atat de multe cartonase?

Sa vorbim despre arbitraj nu cred ca este o idee prea buna. Stiu ca uneori fac greseli, dar de cele mai multe ori am dreptate si nu imi place sa fiu contrazis. Cand fac o greseala, ok, pedepseste-ma, nu am nici o problema. Dar se pare ca este foarte usor pentru arbitrii greci sa imi acorde cartonase galbene si rosii. Nu inteleg ce se intampla. Repet, admit ca uneori sunt sanctionat corect, insa vad cum alti jucatori se plang in fata arbitrilor si scapa nepedepsiti. In schimb, eu, cand scot un cuvant, primesc cartonas.

Ti se pare ca esti luat la tinta?

Ce pot sa spun? Nu stiu! Pana la urma, asta sunt eu si nu ma voi schimba pentru a-i multumi pe arbitri. Insa, daca situatia va continua, poate ca nu o sa mai joc in Grecia. Fotbalul nu este volei, trebuie sa existe si contacte cu adversarul. Fotbalul este pentru barbati pana la urma.

In Romania ti s-a mai intamplat asa ceva?

Nu. Dar vrei sa stii ceva? Nu regret nimic din ce am facut pe teren. Poate doar ca uneori, cand am luat cartonase rosii, am pierdut pentru ca am jucat inferioritate numerica. Insa cartonasele primite sunt luate pentru ca intotdeauna imi doresc sa castig.

Onlinesport


Interviu | 'Bestia' Victoras Iacob