Stranieri

A renascut Florin Cernat!

Dupa ce in ultimii ani a fost rezerva eterna la Dinamo Kiev, mijlocasul Florin Cernat se pare ca e aproape sa revina la forma care l-a consacrat odata cu transferul la gruparea croata Hajduk Split, acolo unde e considerat vedeta echipei.
Considerat unul dintre cei mai talenti jucatori romani, Cosmin Cernat s-a transferat in 2001 de la Dinamo Bucuresti la Dinamo Kiev, insa dupa trei sezoane in care a facut spectacol, a fost trecut pe linie moarta de antrenorii care s-au perindat pe la echipa, ajungand sa nu mai prinda nici macar lotul de 18.

Salvarea se pare ca a venit din Croatia, de la Hajduk Split, care l-a imprumutat vara trecuta pentru un sezon, deoarece nu si-a permis sa achite doua milioane de euro, atat cat cerea patronul lui Dinamo Kiev, Igor Surkis.

Dupa un inceput mai slab de sezon, Cernat a ajuns sa fie al doilea golgheter al echpei, dupa internationalul croat Igor Kalinic, care are un total de 24 de goluri. Romanul a marcat in acest sezon noua goluri pentru Hajduk, dintre care opt in campionat si unul in Cupa Croatiei.

In varsta de 28 de ani, Cosmin Cernat are 14 selectii la echipa nationala a Romanei, ultima fiind in urma cu patru ani, la acel meci de cosmar cu selectionata Armeniei, incheiat la egalitate, scor 1-1.

Onlinesport: Daniel Popescu


A renascut Florin Cernat!