Stranieri

Barcelona pluseaza pentru Chivu

FC Barcelona este dispusa sa-i plateasca lui Cristian Chivu un salariu anual de 4,5 milioane de euro, timp de patru ani, oferta similara cu cea venita de la Inter Milano, insa gruparea catalana ar urma sa achite pentru transferul internationalului roman de la AS Roma 20 de milioane de euro.

Vineri, cotidianul catalan Sport anuntase ca FC Barcelona i-a facut jucatorului o oferta care a dus la intreruperea negocierilor dintre Chivu si Inter, iar duminica, site-ul calciomalato.it inainteaza suma de 4,5 milioane de euro si un contract pe patru sezoane. Inter i-a propus lui Chivu acelasi salariu, insa contractul ar urma sa se intinda pe parcursul a cinci ani.

Joi, AS Roma a anunatat ca a ridicat la 20 de milioane de euro pretul de transfer al lui Chivu, in timp ce Inter Milano, grupare aflata aproape de a-l achizitiona pe jucator este dispusa sa plateasca doar cateva milioane, restul sumei urmand sa fie compensata printr-un schimb de jucatori.

O alta varianta avansata in acest week-end de presa italiana este ca FC Barcelona ar oferi pentru Chivu 13 milioane de euro si pe Silvinho.

Pe de alta parte, Gazzetta dello Sport, citata de goal.com, noteaza ca Inter Milano a pornit pe pista Juan, fundasul brazilian de la Bayer Leverkusen dorit de AS Roma pentru a-l inlocui pe Chivu, in eventualitatea in care internationalul roman va alege sa paraseasca formatia antrenata de Luciano Spalletti.

"Daca in urmatoarele zile tratativele cu Roma nu se vor debloca, Inter va vira decis spre Juan Silveira dos Santos, chiar omul pe care giallorossi incearca sa-l achizitioneze rapid pentru a putea discuta apoi subiectul Chivu. Romanul de 26 de ani ramane obiectivul numarul unu al clubului nerazzurro, care intentioneaza sa achizitioneze un fundas de nivel international in termen de opt zile, eforturile urmand sa fie indreptate apoi catre intarirea liniei de mijloc. Oferta facuta Romei este aceeasi: jumatate din Pizarro (n.r. - jucator detinut in coproprietate, pe care Roma il vrea in totalitate), Fabio Groso si cateva milioane de euro. In total, in jur de 14-15 milioane de euro", scrie sursa citata.

Cristian Chivu a refuzat, in aceasta saptamana, oferta inaintata de AS Roma pentru prelungirea contractului scadent in 2008, constand in 2,5 milioane de euro salariu anual si bonusuri ce pot ajunge pana la un milion de euro. Presa italiana a anuntat ca internationalul roman a ajuns deja la un acord cu Internazionale Milano, grupare cu care ar urma sa semneze un contract pe cinci sezoane si sa primeasca un salariu anual de 4,5 milioane de euro si prime de 500.000 de euro. Chivu a dezmintit, insa, informatiile legate de un acord al sau cu Inter si a precizat ca negocierile cu AS Roma pentru prelungirea contractului continua, pana la finalizarea lor nefiind dispus sa discute cu un alt club.

Mediafax



Barcelona pluseaza pentru Chivu