Echipa Nationala

Romania face un egal chinuit cu Austria

Romania a terminat la egalitate partida amicala sustinuta cu Austria, scor 0-0, un meci in care doar Ciprian Tatarusanu s-a evidentiat din trupa lui Piturca. Austria a controlat autoritar meciul in ambele reprize, reusind sa-si creeze mai multe ocazii mai ales in prima jumatate.

Sustinuti de aproape 15.000 de fani din tribune, austriecii au inceput in forta meciul si au luat in serios fiecare faza a meciului, luand in acelasi timp in primire si jumatatea de teren a tricolorilor. Trupa lui Piturca, de cealalta parte, a parut apatica, lipsita de concentrare si parca fara prea mult chef de constructie.

De aceea prima repriza a fost una dominata copios de gazde, austriecii reusind sa-si creeze numeroase faze de poarta la capatul actiunilor sufocante de atac. Tatarusanu a reusit insa sa blocheze in cateva ocazii suturile periculoase ale lui Scharner, Junuzovic sau Alaba.

Tricolorii au avut parte si de sansa dar si de o mana de ajutor din partea arbitrului, care nu a acordat un penalty meritat pentru Austria, in minutul 24, dupa ce Goian l-a faultat pe Aranutovic in careul Romaniei. Arbitrul a facut semn ca jocul poate continua, la fel cum a facut si in startul reprizei a doua, cand austriecii au solicitat iar o lovitura de pedeapsa.

Prima si singura data cand Romania a aparut periculos in careul advers in prima repriza a fost in minutul 43, cand sutul lui Torje a fost respins de Gratzei in lateral la picioarele lui Daniel Niculae, care, surprins de faza, l-a luat la tinta pe portarul austriac.

Cam dupa acelasi scenariu s-a scurs si a doua repriza. Cu Austria la timona, dictand  nu doar ritmul de joc dar si dominand jocul in preajma careului Romaniei, Grozav si compania nu s-au descurcat deloc la constructie. Greselile s-au tinut lant in faza ofensiva, jocul pe  centru fiind inexistent, iar cel pe laterale extrem de transparent. Iar in rarele ocazii cand mingea a ajuns in fata, Daniel Niculae ori era in offside, ori a gresit preluarea.

A fost nevoie sa intre Chipciu pe final de meci pentru ca Romania sa bifeze al doilea sut pe spatiul portii din acest meci. Sutul mijlocasului nu i-a pus insa mari probleme portarului austriac.

Onlinesport: Irina Maxim



Romania face un egal chinuit cu Austria