Echipa Nationala

Alin Stoica regreta ca a ales sa joace pentru Romania

Fostul jucator al echipei Anderlecht Bruxelles Alin Stoica a declarat într-un interviu acordat publicatiei La Derniere Heure ca a facut o eroare în momentul în care a ales sa evolueze pentru nationala României si nu pentru cea a Belgiei, precizând ca se simte mai mult belgian decât român.
Alin Stoica, de 13 ori international român, a precizat ca are cetatenia belgiana din 2001 si ca poate ar fi fost mai bine pentru cariera sa sa îmbrace tricoul nationalei Belgiei.

"Am obtinut dubla nationalitate în 2001. La acea vreme, înca nu jucasem pentru echipa României si as fi putut alege reprezentativa Belgiei. Câteva luni mai târziu, am optat pentru România, dar acum regret cu amaraciune. Ma simt mai mult belgian si sunt sigur ca ar fi fost mai bine pentru cariera mea daca jucam pentru Belgia. Pacat...”, a comentat el.

Stoica, "cel mai belgian dintre români", asa cum îl numeste cotidianul La Derniere Heure, a adaugat ca în Belgia a fost mereu respectat: "Am fost mereu respectat în Belgia, aici am crescut si am devenit barbat, lucruri care nu se uita".

Fostul jucator al formatiilor Anderlecht, Gent si Mouscron a mai declarat ca partida amicala dintre Belgia si România, care va avea loc, vineri, la Liege, va fi câstigata de reprezentativa tarii gazda.

"E clar mai puternica decât România, dispune de multe talente, de jucatori care evoleaza la cluburi mari. Trebuie însa rabdare. Si noi am avut jucatori mari la nationala, precum Hagi, Popescu, Ilie Dumitrescu, care evoluau la cluburi mari. Acum nu prea mai sunt români la marile echipe, în afara lui Chivu, care însa s-a retras de la nationala. Selectionerul Victor Piturca cauta cea mai buna formula, dar nu poate face miracole. Sunt multe probleme în fotbalul românesc, cel belgian e mult mai bine organizat", a spus Stoica.

Alin Stoica a spus ca va începe cursurile de antrenor la anul: "Vreau sa încep ca antrenor de la o echipa mica si sper ca într-o buna zi sa ajunga sa o antrenez pe Anderlecht, acesta este visul meu. Cel mai bun antrenor pe care l-am avut este Georges Leekens, actualul selectioner al Belgiei".

Partida amicala Belgia – România va avea loc vineri, de la ora 21.45, pe Stadionul Maurice Dufresne din Liege.

Mediafax



Alin Stoica regreta ca a ales sa joace pentru Romania