Echipa Nationala

Romania incheie cu un egal sters

Romania a fost condusa in Albania cu 1-0 pana in minutul 77, cand Srdjan Luchin a reusit sa marcheze golul egalizator in urma unui corner executat de Goian. Nationala lui Piti a jucat execrabil in prima repriza si dezamagitor in cea de-a doua, putand chiar pierde meciul daca albanezilor li se acorda un penalty in prelungiri.
Romania avea sansa in deplasarea din Albania sa mai spele rusinea pierderii unei noi calificari la un turneu final, insa elevii lui Piturca n-au prea aratat ca-si doresc acest lucru. Cu Torje lasat pe banca, in locul lui intrand Nicolita, Romania a aratat ca o echipa incropita la incalzire. Nicio idee clara de constructie, nicio viziune promitatoare de joc. Doar pase in lateral si in spate si incercari zadarnice de a strecura mingea in careul advers.

Albanezii, in schimb, au stiut ce au de facut. S-au aglomerat perfect in defensiva inca din startul meciului si au surprins de cate ori au avut ocazia pe contraatac. Apararea aiurita a Romaniei a fost luata pe nepusa masa in cateva faze, iar in minutul 24 Salihi s-a inaltat fara probleme in fata portii lui Silviu Lung la o lovitura de colt si a reluat decisiv cu capul langa bara din dreapta, deschizand scorul.

De parca nimic nu s-ar fi intamplat, tricolorii au continuat jocul dezamagitor, incercarile lor de a reveni in joc si pe tabela fiind sortite esecului. Mingea a ajuns rareori in suprafata de pedeapsa a gazdelor, si doar o singura data mingea a prins cadrul portii adverse, insa fara pericol. Romanii au reusit chiar sa trimita mingea in plasa, insa abia dupa ce Marica fusese semnalizat in offside.

Cu Mutu la creatie in repriza secunda, jocul ofensiv al Romaniei a avut parca mai multa culoare, incursiunile decarului nationalei in banda stanga, oferind cateva sanse pentru trupa lui Piturca. Goian (54') si Stancu (60') puteau sa beneficieze de centrarile bune expediate de Mutu, insa ambii au ratat de putin intalnirea cu mingea in fata portii. In minutul 64 Mutu a decis sa renunte la pase si sa finalizeze el o faza frumoasa de atac, insa nu a cadrat cu precizie sutul. Trei minute mai tarziu, Stancu a fost servit excelent pe culoar de Mutu, insa fostul atacant al Stelei a trimis din doar 10 metri pe langa poarta.

Salvarea a venit de la Srdjan Luchin, cu un sfert de ora inainte de final. Goian a centrat lung dintr-un corner de pe dreapta, mingea a cazut cu noroc in fata portii si Luchin a impins-o in plasa din nici trei metri, restabilind egalitatea. Imediat iadul s-a dezlantuit din sectorul de galerie al gazdelor, o ploaie de torte aprinse invadand terenul de joc. A fost nevoie de cateva minute pentru ca spiritele sa se linisteasca, timp in care jucatorii si arbitrii au asteptat cuminti la mijlocul terenului.

Dupa ce i-a aruncat in teren pe Stancu si Torje in repriza secunda, Piturca l-a trimis in lupta si pe Bucur pentru ultimele minute, sperand ca multimea de jucatori cu profil ofensiva sa dea lovitura pe final. Dar mai aproape de acest lucru au fost albanezii, Januzi aflandu-se de doua ori in pozitie clara de a marca, in minutul al doilea de prelungiri avand tot dreptul sa ceara un penalty dupa ce a fost impins de Tamas in careu.

Albania: Ujkani - Lila, Cana, Teli, Dallku - Bakaj (Hyka '67), Salihi, Lala, Lilaj - Roshi (Muzaka '77), Bogdani (Januzi '46). Antrenor: Josip Kuze.

România: Lung - Luchin, Tamas, Goian, Latovlevici - Nicolita (Torje '63), Bourceanu, C. Lazar (Bucur '87) - Cocis, Marica (Stancu '46), Mutu. Antrenor: Victor Piturca.

Cartonase galbene: Januzi '75 / Nicolita '56, Tamas '70

Onlinesport: Irina Maxim


Romania incheie cu un egal sters