Echipa Nationala

Albanezii cauta razbunarea dupa umilinta suferita in urma cu patru ani

Atacantul Erjon Bogdani (Cesena) a declarat, luni, ca nationala Albaniei vrea sa îsi ia revansa în fata echipei României pentru înfrângerea suferita în 2007, scor 6-1 pentru "tricolori" în preliminariile Euro-2008, informeaza Gazeta Shqiptare.
"Vrem sa ne razbunam pentru înfrângerea suferita în fata României acum patru ani, când am pierdut cu 6-1. Evoluam acasa, în fata propriilor suporteri, si ar trebui sa jucam mai bine, fie si numai amintindu-ne de acel esec cu 6-1, care ne revine mereu în memorie. Venim dupa trei înfrângeri la rând, e cazul sa nu mai pierdem si de aceasta data", a subliniat Bogdani.

În ultimul meci al campaniei de calificare pentru Euro-2008, din 21 noiembrie 2007, România a învins Albania, scor 6-1, prin golurile marcate de Nicolae Dica - 2, Gabriel Tamas, Daniel Niculae - 2 si Ciprian Marica, respectiv Edmond Kapllani.

Erjon Bogdani, care îsi anuntase retragerea din nationala Albaniei la meciul de marti, a precizat ca a vorbit cu presedintele Federatiei si ca, pe viitor, daca selectionerul va avea nevoie de el, va raspunde prezent convocarii. "Daca antrenorul va decide totusi ca trebuie sa convoace un jucator de perspectiva în locul meu, nu e nicio problema. Am fost si rezerva de-a lungul timpului, am stat si în tribuna, niciodata nu am facut probleme. Nu vreau sa fiu o piatra de moara pentru echipa, dar daca e nevoie de mine, vin. Sunt în forma buna, când nu voi fi, sunt primul care va recunoaste", a comentat jucatorul albanez.

Fundasul Armend Dallku (Vorskla Poltava) a afirmat si el ca nationala Albaniei trebuie sa faca uitat acel 1-6 din preliminariile CE 2008. "Trebuie sa ne luam revansa pentru ce s-a întâmplat atunci. Am aratat în meciul din România, în aceste preliminarii, când am terminat la egalitate, ca nu e mare diferenta între cele doua echipe", a spus Dallku.

Mijlocasul Altin Lala (Hannover) a mentionat ca reconstructia echipei nationale trebuie sa înceapa imediat, dar sa fie graduala. "Sper ca fanii sa ne ajute în meciul cu România, mai ales ca este ultimul din aceasta campanie. Ne dorim o iesire demna din scena", a spus Lala.

Cotidianul Sporti Shqiptar vede meciul Albania - România drept "o întâlnire amicala în vederea preliminariilor pentru CM 2014".

Partida Albania - România, ultima din grupa D a preliminariilor Euro-2012, se va disputa marti, pe stadionul Qemal Stafa din Tirana, de la ora 22.00.

Mediafax


Albanezii cauta razbunarea dupa umilinta suferita in urma cu patru ani