Echipa Nationala

Dubla lui Torje a salvat meciul Romaniei in Luxemburg

Nationala Romaniei a castigat meciul din deplasare cu Luxemburg, scor 2-0, ambele goluri ale tricolorilor fiind reusite in prima repriza de Gabriel Torje. Meciul nu a fost unul de inalt nivel, repriza secunda fiind chiar lipsita de evenimente, dupa ce prima parte a oferit golurile si cateva alte ocazii de ambele parti.
Cu mai multi romani decat luxemburghezi in tribunele pe jumatate goale, nationala lui Piturca a fost surprinsa in primele minute ale meciului din Luxemburg de o ofensiva agresiva a gazdelor. Tatarusanu a avut primele mari emotii in minutul 4, cand a tratat neglijent o centrare de pe stanga, a scapat mingea in careu, insa tot el a revenit si a blocat sutul ce a urmat.

La doua minute distanta a venit si replica tricolorilor. Centrarea lui Tanase de pe stanga a ajuns excelent la bara a doua, la Marica, insa lovitura acestuia de cap din doar 6 metri a trimis mingea la o palma de bara.

Jocul s-a mai relaxat apoi, ambele echipe punand mai mult pret pe prudenta. Treptat, dintr-un joc pe contre, disputa s-a mutat mai mult in jumatatea de teren a gazdelor, unde Matel de pe dreapta si Tanase de pe stanga au lansat centrari, insa Marica n-a aratat prea multe la finalizare.

Pana la urma, Gabi Torje a luat initiativa si a aparut tot mai periculos in careul advers, iar in minutul 34 a reusit sa deschida scorul, in urma unei actiuni in care Matel a centrat din lateral, Cocis a reluat in prima faza cu capul de langa bara, insa portarul Joubert a respins in fata doar pana la Torje. Noul jucator al lui Udinese nu avea cum sa rateze din doar cativa metri.

Prima repriza nu s-a incheiat inainte ca Torje sa-si treaca in cont dubla. Costin Lazar l-a lansat excelent in adancime, Torje a patruns nestingherit in careu, unde a driblat si portarul si a trimis simplu in poarta parasita.

Dupa o prima repriza destul de buna penru Romania dar si cu destule evenimente, repriza secunda n-a mai adus nimic interesant. Tricolorii lui Piti au inchis excelent jocul, au preferat sa nu mai forteze si sa tina cat mai mult mingea, in timp ce jucatorii gazdelor au pierdut tot mai mult din curaj si din puteri.

Luxemburg: Joubert - Schnell, Blaise, Hoffman (Bukvici '76), Mutsch - Joachim (Kitenge '46), Gerson, Payal, Bettmer, Leweck - Da Mota (Janisch '61). Selectioner: Luc Holtz.

România: Tatarusanu - Matel, Galamaz (Chiriches '62), Goian, Rat - Cocis, Lazar, Tanase - Torje (Nicolita '76), Marica (B. Stancu '87), Bucur. Selectioner: Victor Piturca.

Cartonase galbene: Torje '19, Goian '66, Nicolita '90+3.

Arbitri: Serghei Karasev - Nikolai Golubev, Dmitri Mosiakin - Maksim Laiuskin (toti Rusia).

Urmatorul meci al României va avea loc la 6 septembrie, de la ora 21.30, pe National Arena, împotriva Frantei.

Onlinesport: Irina Maxim


Dubla lui Torje a salvat meciul Romaniei in Luxemburg