Echipa Nationala

San Romania

Victor Piturca a debutat pe banca Romaniei incepand reconstructia pentru EURO 2016 cu o victorie la limita in meciul amical cu San Marino. Ovidiu Herea a salvat nationala de la o rusine istorica si a adus o victorie cu 1-0 contra celei mai slabe echipe din lume.
Desi Victor Piturca si elevii sai spuneau despre amicalul cu San Marino ca va fi un "antrenament cu public", meciul de pe stadionul din Serravalle n-a aratat acest lucru. Tricolorii chiar au muncit pentru a scoate un rezultat pozitiv la pauza, o remiza alba care nu ne face deloc cinste.

Fara Mutu si Tamas in teren, acestia ramanand la hotel sa sarbatoreasca in continuare doar ei stiu ce, trupa lui Piturca s-a tarat in primele 45 de minute pe gazon. Doar debutantul Chipciu a mai aratat ca stie ce vrea in acest meci, facandu-si de cateva ori aparitia periculos la finalizare. In rest, fotbalistii romani au presat continuu dar steril in preajma careului advers.

Gazdele au adoptat o tactica ultra-defensiva in prima jumatate de ora, dar vazand ca au cu cine, au inceput sa apara tot mai amenintator in preajma careului lui Tatarusanu. Iar in minutul 34, selva a fost aproape de deschiderea scorului dupa ce a trimis la o palma peste poarta o centrare din corner. Prima repriza nu s-a incheiat inainte ca si Romania sa-si mai treaca in cont o ocazie, apartinand unui alt debutant. Costin Curelea a reluat cu capul putin pe langa poarta o centrare din lovitura libera executata de Torje.

Imediat dupa pauza a venit si primul sut pe cadrul portii. Acesta a apartinut, deloc surprinzator, gazdelor, Mazza sutand din alergare, din interiorul careului, insa Tatarusanu a fost la post. Ca sa nu se faca de tot de rusine, doua minute mai tarziu au trimis si tricolorii primul sut pe poarta, insa executia de la mare distanta nu i-a pus probleme lui Aldo Simoncini.

Prima ocazie cu adevarat mare de gol a venit in minutul 58, cand Torje a primit o pasa de la Herea, a intepat mingea la 7 metri de poarta adversa, insa portarul Simoncini a reusit sa devieze in ultima clipa, mingea stergand transversala inainte de a trece peste poarta.

Pana la urma, Romania a reusit sa sparga gheata abia in minutul 72. Cocis a centrat pe jos din lateral stanga, Herea a aparut surprinzator in centrul careului si a sutat sec cu exteriorul in plasa, marcand primul sau gol la nationala. Bucuria deschiderii scorului dar si a marcarii primului sau gol in tricoul nationalei, l-a facut pe jucatorul Rapidului sa izbucneasca in lacrimi.

Cu patru minute inainte de expirarea timpului regulamentar de joc, Cocis a trimis din doar 3 metri mingea in poarta adversa, insa era in offside iar golul nu a fost validat. Acelasi lucru se intamplase si in minutul 18, cand Curelea a trimis mingea in plasa, tot dupa ce a plecat din offside.

România a inceput meciul cu: Tatarusanu - Nicolita, Gardos, Chiriches, Radu - T. Balan, Muresan, Tanase - Torje, Curelea, Chipciu. In repriza secunda au mai intrat: Luchin, Nicoara, Pintilii, Cocis, Stratila.

Onlinesport: Irina Maxim


San Romania